Forțele Armate Ucrainene au dezvăluit câte trofee militare au strâns: Numărul este mai mic decât a fost comunicat de sursele publice

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Paradă cu trofee de război, Mai 2022. Tancuri ruseşti T-80BVM și T-80BV capturate de militarii ucraineni. Sursa foto: Brigada 93 Mecanizată a Forţelor Terestre Ucrainene.
Paradă cu trofee de război, Mai 2022. Tancuri ruseşti T-80BVM și T-80BV capturate de militarii ucraineni. Sursa foto: Brigada 93 Mecanizată a Forţelor Terestre Ucrainene.

Până la sfârșitul lunii august 2023, Comandamentul Forțelor Logistice din cadrul Forțelor Armate Ucrainene a precizat că au fost înregistrate 837 trofee de război - unități de echipamente și arme - dintre care 95% sunt în stare de funcționare, iar celelalte 5% sunt defecte, dar reparabile.

Analiştii publicaţiei ucrainene Defense Express precizează că numărul celor 837 de echipamente militare capturate poate părea mic în comparație cu numărul furnizat de alte surse, care susțin că Forțele Armate ale Ucrainei au primit ca trofee chiar mai multe echipamente, inclusiv tancuri, vehicule blindate de luptă și alte vehicule militare.

 

Numărul real de vehicule capturate s-a dovedit a fi mai mic

 

De exemplu, site-ul Oryx, care a alcătuit o bază de date cu toate echipamentele militare utilizate şi pierdute pe frontul din Ucraina, susține că, în timpul războiului, militarii ucraineni ar fi capturat ca trofee nu doar 549 de tancuri, ci și aproape 1.000 de vehicule blindate de luptă de diferite tipuri, 125 de vehicule de geniu de diferite tipuri, 96 de obuziere tractate, 107 obuziere autopropulsate și 52 de MLRS.

Cu toate acestea, numărul real de vehicule capturate s-a dovedit a fi mai mic din cauza faptului că multe dintre vehiculele abandonate de ruși erau în stare proastă și necesitau reparații serioase. De asemenea, este posibil ca unele dintre ele să fi fost pierdute sau irecuperabile. Acest lucru explică diferența dintre cifre și subliniază importanța acurateței atunci când se analizează datele privind trofeele militare.

Acest lucru poate fi deosebit de important, deoarece analiștii occidentali au perceput destul de des astfel de cifre ca o valoare absolută, ceea ce a dus la concluzii false, iar acest lucru, la rândul său, ar putea forma sentimente "acide" în Occident cu privire la ofensivă forțelor armate ucrainene pe direcția zonei de sud a frontului din Ucraina.

Ca exemplu, analiştii publicaţiei ucrainene Defense Express susţin că Bloomberg, ai cărei analiști au decis, nu se știe din ce motiv, că Forțele Armate ale Ucrainei ar trebui să obțină un avantaj cantitativ față de armata rusă datorită numărului mare de trofee de război pe care le au și, în același timp, au făcut referire la 1.800 de tancuri aflate la dispoziția armatei ucrainene, precum și despre numai 1.400 de tancuri aflate la dispoziția forţelor ruse.

Dar atunci când forţele ruse de ocupaţie își abandonează echipamentul pe câmpul de luptă, nu lasă aceste vehicule într-o stare complet funcțională, iar alte vehicule pot fi folosite ca ''donatori de piese de schimb''. În plus, ''vehiculele trofeu'' pot fi, de asemenea, pierdute pe câmpul de luptă. Prin urmare, numărul real de trofee militare, care sunt apoi folosite pe câmpul de luptă, este mai mic decât numărul de trofee câștigate efectiv.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel