Forţele Armate Israeliene au început desfăşurarea celui mai amplu exerciţiu militar din ultimele decenii (Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forțele de Apărare Isareli (IDF) au început duminică cel mai mare exercițiu militar din istoria statului Israel. Mii de soldați și rezerviști vor lua parte la acest exercițiu, denumit "Chariots of Fire", inclusiv forțele aeriene, marina și forțele regulate, a relatat The Jerusalem Post.

,,Soldaţi din toate structurile IDF se vor antrena împreună pe parcursul lunii următoare pentru a creşte pregătirea noastră defensivă, la sol, în aer, pe mare şi în spaţiul cibernetic'', a indicat pe Twitter armata israeliană.

"Nu va exista o unitate care să nu ia parte la acest exercițiu", a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, generalul de brigadă Ran Kohav, potrivit The Jerusalem Post.

Exerciţiul denumit 'Carele de foc', care va dura aproape o lună, îşi propune creşterea pregătirii de luptă şi testarea disponibilităţii forţelor armate pentru lupte intense şi prelungite.

Scopul exercițiului este de a îmbunătăți gradul de pregătire al întregii armate și de a examina capacitatea trupelor de a desfășura o campanie puternică și prelungită împotriva forțelor inamice. De asemenea, acesta va dezvălui problemele de logistică și de putere de foc cu care soldații s-ar putea confrunta într-un război.

Exercițiul urmărește să îmbunătățească cooperarea dintre IDF, ministerele guvernamentale, organizațiile de securitate și organismele civile, inclusiv capacitățile lor de a trece de la rutina la un scenariu de urgență complet, cu multiple domenii care evoluează în mod constant.

Conform unui purtător de cuvânt, vor fi implicaţi militari şi rezervişti din toate unităţile. ,,Din păcate, există o continuare a ameninţărilor fie ele din partea ţărilor adversare ale noastre, şi anume Iran, sau a unor organizaţii teroriste, Hamas, Jihadul Islamic şi până la Hezbollah'', a adăugat el.

'Pe tot parcursul exerciţiului, militari IDF vor continua să întreprindă activităţi contrateroriste şi să întărească eforturile defensive la bariera de securitate cu Iudeea şi Samaria (Cisiordania - n. red.)', afirmă comunicatul forţelor armate, potrivit Agerpres.

Exerciţiul vizează de asemenea implementarea lecţiilor trase din ultimul război din Fâşia Gaza, când în jur de 4.400 de rachete au fost trase spre Israel, a declarat purtătorul de cuvânt Amnon Shefler.

,,Am învăţat cum să ne poziţionăm sistemele de apărare aeriană şi cum să răspundem la salve care trag mai multe rachete simultan'', a adăugat Shefler.

El a precizat că va fi testat şi sistemul de apărare aeriană Arrow 3, de care Germania s-a arătat interesată recent.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel