Forțele Armate ale Rusiei au început noul an de instrucție, care se va desfășura sub spectrul conflictului din Ucraina

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 01.12.2022, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a început noul an de instrucție.

“Începând cu 01 decembrie, militarii din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse vor ieși în poligoane, își vor ocupa locurile în sălile de clasă ori se vor deplasa în bazele de pregătire, pentru a-și perfecționa deprinderile și cunoștințele, ca parte a noului an de instrucție 2023”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția de presă Interfax.

După cum au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, în noul an de instrucție, va crește calitatea și intensitatea pregătirii pentru luptă a organelor de conducere militară, ținând cont de noile metode ale acțiunilor tactice implementate în timpul operației militare speciale.

“Înaintea începerii anului de instrucție, au fost pregătite peste 15.000 de unități de echipamente pentru poligoanele de instrucție, precum și peste 2.000 de mijloace tehnice și sisteme automatizate de monitorizare a pregătirii specialiștilor militari”, au menționat reprezentanții ministerului.

Potrivit acestora, un loc important va fi acordat pregătirii inter-categorii a trupelor, perfecționării loviturilor aeriene coordonate, precum și executării focului cu mijloacele de artilerie și apărare antiaeriană, cu utilizarea tuturor mijloacelor de cercetare și a dronelor.

În noul an de instrucție, vor fi rezolvate problemele privind transferul trupelor și pregătirea pentru marș, desfășurarea operațiunilor anti-ambuscadă și de luptă în zonele urbane, precum și de contracarare a țintelor mici, care zboară la altitudini reduse. De asemenea, va fi acordată mai multă atenție pregătirii personalului în ceea ce privește medicina tactică.

Un loc important îl va ocupa perfecționarea bazei materiale de instrucție a poligoanelor și centrelor de pregătire, ținând cont de experiențele obținute în instruirea personalului și coordonarea subunităților și unităților militare pentru participarea la operații speciale.

Cea mai mare parte a exercițiile planificate pentru noul an de instrucție din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse vor fi executate pe timp de noapte, se mai precizează în informarea oficială.

***

Comentariul autorului: Foarte probabil, lucrurile vor sta cu totul altfel. Cel puțin prima parte a noului an de instrucție din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse va fi marcată de participarea militarilor la conflictul din Ucraina. În aceste condiții, activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate pe teritoriul rus vor avea un nivel scăzut și vor viza, în primul rând, pregătirea militarilor și subunităților pentru participarea la acțiuni de luptă în cadrul operației militare speciale de pe teritoriul ucrainean.

Ca în fiecare an, principala activitate de pregătire pentru luptă va fi reprezentată de un exercițiu de comandament și stat major la nivel strategic, planificat pentru luna septembrie. În mod normal, potrivit principiului de desfășurare a exercițiului, prin rotație, în fiecare Regiune Militară, în anul 2023 ar fi trebuit să se organizeze exercițiul Centru-2023. Se pare însă că reprezentanții militari ruși intenționează să planifice exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2023, tocmai ținând cont de conflictul din Ucraina.

În același timp, la nivelul Statului unional format cu Republica Belarus, este planificată desfășurarea exercițiului operativ Scutul uniunii-2023. Deși reprezentanții celor două state nu au anunțat perioada de desfășurare a acestuia, este posibil ca exercițiul să fie executat la începutul anului, după modelul Allied Resolve-2022 (10-20 februarie).

Sursa: militarynews.ru.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel