Forţele Aeriene ale SUA nu se vor mai grăbi să renunţe la bombardierele B-1B Lancer

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Congresul SUA a luat decizia să încetinească procesul Forțelor Aeriene SUA de a retrage din serviciul lor bombardierele B-1B Lancer, până când acestea nu vor fi înlocuite treptat de B-21 Raider, în conformitate cu Legea privind autorizarea fondurilor pentru Apărarea Națională a SUA (NDAA) pentru anul fiscal 2022.

Ca parte a proiectului privind politica de apărare a SUA, pe care Camera Reprezentanţilor l-a adoptat marți și va fi abordat în continuare în Senat, US Air Force nu ar avea voie să își reducă și mai mult flota de bombardiere B-1, cu excepția unităților care au început să primească bombardiere B-21 Raider. Potrivit publicaţiei Defense News, această interdicție va dura până la sfârșitul lunii septembrie 2023.

Compania americană Northrop Grumman a început deja să construiască cinci bombardiere B-21 și se așteaptă ca acestea să fie predate către US Air Force înceapă să fie cu anul 2026 sau 2027, ceea ce ar însemna că flota actual de 45 de bombardiere B-1 va rămâne intactă pentru o scurtă perioadă de timp.

Potrivit sursei citate, NDAA ar împiedica, de asemenea, ca Forțele Aeriene să reducă numărul personalului din unitățile care operează sau întrețin bombardiere B-1.

Forțele Aeriene ale SUA au retras din serviciul operaţional, anul acesta, 17 dintre cele mai vechi și mai uzate bombardiere B-1B Lancer, pentru a putea să se axeze mai mult pe întreţinerea celor 45 de bombardiere rămase în dotare.

După retragerea acestei serii de 17 aparate, dintr-un total de 100 de aeronave B-1 fabricate, au mai rămas operaționale 45 la bazele Ellsworth, Dakota de Sud și Dyess, Texas. USAF au retras în jur de 35 de avioane la începutul anilor 2000 și au pierdut alte câteva în accidente. Primul Lancer a intrat în înzestrare în 1985, iar primele misiuni de luptă cu această aeronavă au fost executate împotriva Irakului în 1998.

Toate bombardiere B-1 rămase în dotarea US Air Force, precum și bombardierele B-2 Spirit, vor fi scoase din serviciul operaţional în următorii zece ani. 

După cum menţionează şi publicaţia Defense News, viitoarea flota de bombardiere a US Air Force ar urma să fie compusă din bombardiere B-21 și B-52 Stratofortresses.

 

Noul bombardier B-21 Raider ar urma să intre în serviciul US Air Force la jurul anului 2026 sau 2027
 

Departamentul de buget al Congresului SUA a estimat în 2018 că costul dezvoltării și cumpărării primelor 100 de aeronave ar trebui să fie de 80 miliarde de dolari. Forțele Aeriene ale SUA intenționează să primească cel puțin 100 de bombardier B-21 Raider.

Programul de dezvoltare al bombardierelor B-21 Raider este considera extrem de secret, până la acesta dată fiind dezvăluite puține informații. La începutul anului trecut, Forțele Aeriene au publicat trei noi desene grafice ale modelului B-21, oferind pentru prima dată detalii despre formă acestui, care va avea o mulțime de lucruri în comun cu B-2 Spirit. 

Când va intra în dotarea US Air Force, B-21 Raider va înlocui B-1B Lancer și B-2A Spirit, mărind în același timp flota de bombardieri de la 156 la 220 cât este obiectivul Armatei SUA.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel