Organizarea Armatei ruse revine la forma din timpul URSS. Nordul Flancului NATO va fi supravegheat de Regiunile Militare Moscova și Leningrad

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Blindate ale armatei ruse / Ministerul rus al apărării
Blindate ale armatei ruse / Ministerul rus al apărării

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 23.02.2024, ministrul Serghei Șoigu și primarul Moscovei, Serghei Sobianin, au inspectat progresul lucrărilor de renovare a clădirii Statului major al Regiunii Militare Moscova, de pe terasamentul Kosmodamianskaia din capitala rusă.

Cu această ocazie, reprezentanții ministerului au informat că, în prezent, pregătirile pentru înființarea Regiunii Militare Moscova includ formarea organelor de conducere ale regiunii și pregătirea clădirii istorice care va găzdui Statul major al acesteia.

“În prezent, se formează organele de conducere ale Regiunii Militare Moscova și se renovează clădirea istorică în care va fi dislocat Statul major al regiunii de pe terasamentul Kosmodamianskaia. Lucrările de construcție și instalare sunt în curs de desfășurare, ținând cont de faptul că sediul Regiunii Militare Moscova include o clădire a patrimoniului cultural de importanță federală”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile Interfax și Tass.

“Amplasarea Statului major al Regiunii Militare Moscova în clădirea reconstruită este planificată pentru luna martie a acestui an”, au precizat reprezentanții ministerului.

În urmă cu câteva zile, agenția de presă Tass informase că, după cum rezultă din datele Registrului Unificat de Stat al Persoanelor Juridice (USRLE), instituția guvernamentală federală Comandamentul Strategic Întrunit al Regiunii Militare Vest (entitatea juridică a regiunii) a depus o notificare de reorganizare sub formă de divizare.

“Procedura de reorganizare prin divizare a început”, se arată în extrasul din USRLE, aflat la dispoziția Tass. În baza de date a registrului se precizează că prin reorganizare vor fi create Comandamentul Strategic Întrunit al Regiunii Militare Leningrad și Comandamentul Strategic Întrunit al Regiunii Militare Moscova.

Pentru prima dată, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a vorbit despre planurile ministerului de a crea două noi regiuni militare la ședința Colegiului Ministerului Apărării din decembrie 2022.

Ulterior, în decembrie 2023, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia este nevoită să înființeze Regiunea Militară Leningrad din cauza aderării Finlandei la NATO. 

Comentariul autorului:

Formarea noilor Regiunii Militare Moscova și Leningrad din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse presupune nu numai desființarea Regiunii Militare Vest, ci și reorganizarea Flotei de Nord. Aceasta din urmă își va pierde statutul de Comandament Strategic Întrunit (Regiune Militară) și va transfera Regiunii Militare Leningrad atât Armata 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, cât și Corpul de Armată din cadrul Trupelor de Apărare de Coastă.

Prin reînființarea Regiunilor Militare Moscova și Leningrad, care urmează să fie încheiată în martie 2024, structura regiunilor militare va reveni la forma din timpul fostei URSS.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel