Forțele Terestre chineze au primit artileria autopropulsată PLC-181 calibru 155 mm

Eduard Pascu / 30 apr 2020 / 17:24

Televiziunea chineză de stat a dezvăluit că noul obuzier autopropulsat PLC-181 calibru 155 mm care a intrat în dotarea Forțelor Terestre ale Armatei Populare de Eliberare (PLAGF) este folosit și de o brigadă de artilerie din cadrul Armatei Populare de Eliberare a Comandamentului Teatrului de Est, transmite Janes.

Într-un videoclip postat online pe 28 aprilie, canalul China Central Television 7 (CCTV 7) a spus că artileria autopropulsată de 25 de tone este fabricată de China North Industries Corporation (Norinco) și are denumirea de export SH-15. Aceasta este echipată cu un sistem de încărcare a muniției semi-automat, un sistem de control digitalizat și poate transporta șase militari, inclusiv șoferul. Videoclipul arată, de asemenea, că brigada a fost echipată cu cel puțin 15 unități PLC-181.

Ziarul Global Times a anunțat că o brigadă de artilerie PLAGF, staționată în Tibet, a fost echipată cu noul SPH pentru „sporirea capacității sale de luptă și îmbunătățirea securității la frontiere".

Potrivit Norinco, SH-15 este construit pe un șasiu de camion 6 × 6 și este capabil să circule cu o viteză maximă de 90 km/h pe șosea. Este prevăzut cu un obuzier L52 de calibru 155 mm capabil să tragă între patru și șase runde pe minut.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy