Forțele Terestre chineze au primit artileria autopropulsată PLC-181 calibru 155 mm

Eduard Pascu |
Data publicării:

Televiziunea chineză de stat a dezvăluit că noul obuzier autopropulsat PLC-181 calibru 155 mm care a intrat în dotarea Forțelor Terestre ale Armatei Populare de Eliberare (PLAGF) este folosit și de o brigadă de artilerie din cadrul Armatei Populare de Eliberare a Comandamentului Teatrului de Est, transmite Janes.

Într-un videoclip postat online pe 28 aprilie, canalul China Central Television 7 (CCTV 7) a spus că artileria autopropulsată de 25 de tone este fabricată de China North Industries Corporation (Norinco) și are denumirea de export SH-15. Aceasta este echipată cu un sistem de încărcare a muniției semi-automat, un sistem de control digitalizat și poate transporta șase militari, inclusiv șoferul. Videoclipul arată, de asemenea, că brigada a fost echipată cu cel puțin 15 unități PLC-181.

Ziarul Global Times a anunțat că o brigadă de artilerie PLAGF, staționată în Tibet, a fost echipată cu noul SPH pentru „sporirea capacității sale de luptă și îmbunătățirea securității la frontiere".

Potrivit Norinco, SH-15 este construit pe un șasiu de camion 6 × 6 și este capabil să circule cu o viteză maximă de 90 km/h pe șosea. Este prevăzut cu un obuzier L52 de calibru 155 mm capabil să tragă între patru și șase runde pe minut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel