Forțele rusești vor primi vehicule RKhM-8

Eduard Pascu / 24 apr 2020 / 08:38

Forțele terestre ruse urmează să primească cel mai nou vehicul de cercetare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) RKhM-8 în acest an, anunță Ministerul Apărării, transmite Janes.

"Forțele Terestre vor primi mai mult de 1.500 de vehicule de luptă, inclusiv vehiculele moderne RKhM-6 și RKhM-8", a anunțat Ministerul Apărării din Rusia.

RKhM-8 este cel mai recent vehicul CBRN rusesc și se bazează pe șasiul vehiculului blindat AMN-233114 Tigr-M 4x4. Un purtător de cuvânt al corporației de stat Rostec a spus că RKhM-8 a fost proiectat la Uzina Tula (JSC Zavod Tula - filială a companiei Rostec care deține Roskhimzashchita).

El a afirmă că RKhM-8 este echipat cu un sistem automatizat de comandă și control (C2). "Vehiculul transferă informații colectate prin sistemul C2 și prin legătura radio cu posturile de comandă", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Vehiculul detectează surse de radiații gamma și direcțiile de deplasare a radiației și „identifică agenți toxici din aer, de pe sol și de pe vehicule militare", mai precizează oficialul rus.

RKhM-8 este capabil să identifice agentii patogeni biologici. Acesta poate transporta probe contaminate chimic și radiologic în laboratoare specializate, a mai spus purtătorul de cuvânt, menționând că vehiculul a fost echipat și cu un senzor meteorologic automat.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy