Forțele rusești vor primi vehicule RKhM-8

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele terestre ruse urmează să primească cel mai nou vehicul de cercetare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) RKhM-8 în acest an, anunță Ministerul Apărării, transmite Janes.

"Forțele Terestre vor primi mai mult de 1.500 de vehicule de luptă, inclusiv vehiculele moderne RKhM-6 și RKhM-8", a anunțat Ministerul Apărării din Rusia.

RKhM-8 este cel mai recent vehicul CBRN rusesc și se bazează pe șasiul vehiculului blindat AMN-233114 Tigr-M 4x4. Un purtător de cuvânt al corporației de stat Rostec a spus că RKhM-8 a fost proiectat la Uzina Tula (JSC Zavod Tula - filială a companiei Rostec care deține Roskhimzashchita).

El a afirmă că RKhM-8 este echipat cu un sistem automatizat de comandă și control (C2). "Vehiculul transferă informații colectate prin sistemul C2 și prin legătura radio cu posturile de comandă", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Vehiculul detectează surse de radiații gamma și direcțiile de deplasare a radiației și „identifică agenți toxici din aer, de pe sol și de pe vehicule militare", mai precizează oficialul rus.

RKhM-8 este capabil să identifice agentii patogeni biologici. Acesta poate transporta probe contaminate chimic și radiologic în laboratoare specializate, a mai spus purtătorul de cuvânt, menționând că vehiculul a fost echipat și cu un senzor meteorologic automat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel