Coreea de Sud începe construcția prototipului avionului KF-X / IF-X

DefenseRomania Team / 27 sep 2019 / 09:03

Compania Korea Aerospace Industries (KAI) a anunțat, pe 26 septembrie, că va finaliza construcția primului prototip de aeronavă de luptă KF-X până în prima jumătate a anului 2021. Defence Acquisition Programme Administration (DAPA) a confirmat și a spus că primul zbor de încercare va fi în 2022, transmite Jane.

DAPA a spus că faza de proiectare a aeronavei a fost finalizată, permițând proiectului KF-X / IF-X, denumire care reprezintă coreeanul Fighter eXperimental / Indonesian Fighter eXperimental, să treacă la următoarea fază: construcția prototipului.

Dezvoltarea aeronavelor multirol cu un singur loc, cu două motoare, a început în ianuarie 2016, proiectul preliminar al KF-X fiind finalizat în iunie 2018. Lucrările de producție la primul prototip au început în februarie 2018, KAI anunțând la acea vreme că a început să fabrice corpul aeronavei.

Programul de dezvoltare KF-X are în vedere producerea a șase prototipuri, urmate de patru ani de încercări și finalizarea dezvoltării acestuia până la jumătatea anului 2026. Producția în serie a aeronavei este programată în perioada 2026-32, cu 120 de unități inițiale destinate să înlocuiască flota îmbătrânită de avioane F-4E Phantom și F-5E Tiger II ale Forțelor Aeriene ale Republicii Coreea (RoKAF).

Se preconizează că producția totală va depăși 350 de unități, inclusiv o cotă pentru export.

În prezent, Indonezia își renegociează implicarea în program, deși Jakarta rămâne angajată să-și onoreze obligațiile de plată stabilite prin acordul financiar din 2015.

În baza acestui acord inițial, care este acum supus renegocierii, Indonezia s-a angajat să plătească 20% din costurile totale de dezvoltare, care sunt estimate la aproximativ 8 miliarde de dolari. Guvernul sud-coreean va plăti 60% din programul de dezvoltare, compania KAI, contractant principal, va acoperi diferența de 20%.

Partenerul companiei KAI în proiect este societatea PT Dirgantara din Indonezia.

Vezi și: Coreea de Sud: Primele F-35 comandate de Seul au ajuns în țară

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy