Forțele militare kurde, curtate de regimul sirian

Eduard Pascu |
Data publicării:

Regimul sirian a îndemnat miercuri forţele kurde să intre în rândurile armatei sale desfăşurate în nord-estul Siriei, unde o ofensivă turcă a fost întreruptă de două acorduri de încetare a focului, au anunţat media oficiale de la Damasc, citate de AFP, transmite Agerpres.

Acest apel intervine după cea mai importantă desfăşurare din 2012 a trupelor lui Bashar al-Assad în această parte a ţării, de unde acestea se retrăseseră după începutul războiului în Siria.

Forţele kurde s-au adresat în octombrie regimului lui Al-Assad pentru a cere ajutor să contracareze ofensiva Ankarei lansată la 9 octombrie, după ce s-au văzut abandonate de SUA, care au dat undă verde de facto acestui asalt al armatei turce.

'Comandamentul general al forţelor armate este pregătit să-i primească pe membrii unităţilor Forţelor Democratice Siriene (FDS, dominate de combatanţi kurzi) care doresc să intre în rândurile noastre', a indicat Ministerul sirian al Apărării într-un comunicat difuzat de agenţia oficială SANA.

Toţi sirienii, inclusiv minoritatea kurdă, se confruntă cu 'un singur inamic', se menţionează în text, într-o aluzie la Turcia.

Ministerul sirian de Interne i-a îndemnat la rândul său pe membrii poliţiei kurde Assayesh să se alăture poliţiei siriene, conform agenţiei de presă citate.

Un acord încheiat săptămâna trecută între Turcia şi Rusia, aliată a regimului lui Al-Assad, a pus capăt ofensivei turce odată cu retragerea forţelor kurde din mare parte din nordul şi nord-estul ţării, ceea ce a permis consolidarea armatei siriene în această regiune.

Turcia 'nu va ezita' să reia operaţiunile militare în nord-estul Siriei dacă va repera combatanţi kurzi în apropierea frontierei turce, a avertizat marţi seara ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu.

Vezi și: Război Siria | Primele lupte între trupele lui al-Assad și armata Turciei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel