Război Siria | Primele lupte între trupele lui al-Assad și armata Turciei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

"Lupte violente" au avut loc marţi în nordul Siriei între forţele regimului de la Damasc şi cele ale Turciei, pentru prima dată de la declanşarea unei ofensive turce în zona de frontieră la 9 octombrie, conform unei organizaţii neguvernamentale, citată de France Presse.

Tiruri de artilerie ale forţelor Ankarei au vizat trupele regimului sirian şi "lupte cu mitraliera" au avut loc dimineaţă la marginea satului Al-Assadiya din apropierea graniţei dintre Siria şi Turcia, potrivit Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care a anunţat şase răniţi în rândul forţelor regimului.

 

Primele lupte între trupele lui Assad și armata Turciei

 

Acestea sunt "primele lupte" între cele două tabere de la lansarea ofensivei Ankarei pentru a alunga forţele kurde din zonă, potrivit OSDO.

Ofensiva a forţat forţele kurde să înceapă o apropiere cu regimul lui Bashar al-Assad, el însuşi susţinut pe teren de Rusia.

De ultimele evoluţii a beneficiat foarte mult al-Assad, care a putut să desfăşoare trupe în zone din nordul ţării care ani de zile scăpaseră controlului său, notează AFP. Forţele regimului sirian sunt acum la un pas de soldaţii turci.

În ultimele săptămâni, confruntări sporadice au avut deja loc între forţele regimului şi aliaţii sirieni care participă la ofensiva Ankarei.

Aceste forţe auxiliare antrenate şi finanţate de Turcia sunt foşti rebeli care s-au concentrat anterior în lupta împotriva lui Al-Assad.

Oficial, informează Agerpres, ofensiva Ankarei a fost oprită în urma unui acord încheiat de Rusia şi Turcia la 22 octombrie, deşi lupte sporadice au fost semnalate de atunci în jurul oraşului de frontieră Ras al-Ayn

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel