Forțele lui Assad susțin că au interceptat rachete lansate de avioanele Israelului

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Israel Air Force Facebook
Sursă foto: Israel Air Force Facebook

Forţele de apărare siriene au interceptat luni un atac cu rachete israelian asupra unei zone de periferie a capitalei siriene Damasc, potrivit mass-media locale, informează dpa şi AFP, citate de Agerpres.

"Forţele aeriene s-au confruntat cu o agresiune israeliană asupra Damascului şi au doborât mai multe rachete ostile", a raportat agenţia siriană de stat SANA.

Organizaţia nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul la Londra, a informat că explozii puternice au fost auzite în Damasc şi în zonele învecinate ca rezultat al atacurilor aeriene israeliene, care au ţintit zone aflate la sudul şi sud-vestul capitalei siriene.

Potrivit OSDO, în zonele ţintite se află cartiere generale şi posturi ale forţelor iraniene şi ale aliatului lor, mişcarea şiită libaneză Hezbollah. Iranul este un aliat important al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Mass-media de stat din Siria a precizat că atacul a avut loc la orele 04:55 (01:55 GMT). Iniţial, acestea au informat că atacul a cauzat doar pagube materiale, pentru a anunţa apoi că trei civili au fost ucişi în acest atac. Totodată, agenția turcă Anadolu precizează că alți patru civili au fost răniți.

 

Avioanele militare ale Israelului ar fi folosit spațiul aerian al Libanului



Potrivit unei surse libaneze din domeniul securităţii, avioane militare israeliene au folosit spaţiul aerian al Libanului pentru a întreprinde atacul.

Forţele aeriene israeliene au mai întreprins atacuri similare împotriva Siriei, susţinând că încearcă să prevină consolidarea influenţei militare a Iranului în regiune.

Pe 21 martie, cel puţin 9 membri ai miliţiilor pro-iraniene au fost ucişi în timpul unor atacuri israeliene cu rachete asupra zonei centrale a Siriei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel