Forțele armate sârbe au testat noua versiune a sistemului de rachete OGANJ

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele armate sârbe au testat, săptămâna trecută, puterea de foc a noului sistem de rachete OGANJ cu cabină blindată LRSVM M18, transmite Defense Blog.

Testarea noii versiuni a sistemului de rachete OGANJ a fost efectuată în prezența ministrului apărării Aleksandar Vulin și a ministrului adjunct pentru resurse materiale, Nenad Miloradovic, a conducerii Brigăzii Mixte de Artilerie și a Centrului Tehnic de Testare.

După trageri, ministrul Vulin a spus că, oricât de multe responsabilități și sarcini noi au primit forțele armate sârbe în ceea ce privește lupta împotriva coronavirusului, modernizarea și echiparea lor nu încetează niciodată, pentru că viața trebuie să continue și nu trebuie să se piardă timpul.

 

"Ne putem îmbunătății abilitățile și puterea"

 

,,Astăzi, forțele armate sârbe au arătat ce poate face un sistem OGANJ modular. Este o versiune modernizată cu o cabină blindată. Am tras astăzi rachete de calibru 122 mm. Intervalul de 40 km este ceva ce nu s-a încercat până acum. Am arătat că putem face acest lucru și că în acest fel ne putem îmbunătăți abilitățile și puterea noastră", a spus ministrul Vulin. El a subliniat că pregătirea pentru luptă a forțelor armate sârbe nu ar trebui să scadă niciodată și că nu există nicio scuză pentru asta.

"Președintele Serbiei și comandantul suprem al Forțelor Armate sârbe, Aleksandar Vucic are grijă de acest lucru în fiecare zi și ne cere să fim capabili să protejăm țara și oamenii noștri. Putem face asta", a adăugat ministrul Vulin.

 

Vast poligon

 

"Există foarte puține locuri în Europa în care se pot efectua trageri de 40 de kilometri", a subliniat ministrul adjunct al resurselor materiale, Nenad Miloradovic, vorbind despre tragerea efectuată cu lansatorul de rachete autopropulsat OGANJ în poligonul de pregătire „Pasuljanske livade".

"Acesta este un moment istoric pentru noi, pentru că până acum nu s-a întâmplat așa ceva în Serbia. Este foarte important pentru noi, deoarece putem dovedi că avem o astfel de capacitate, ceea ce este important pentru testarea viitoarei generații de arme și posibilitatea ca Forțele armate sârbe să continue să dezvolte noua generație de arme", a mai spus ministrul Vulin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel