Forțele armate din Norvegia nu pot satisface nevoile de apărare ale ţării

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata norvegiană este acum „prea mică pentru a apăra Norvegia într-un conflict până la suportul trupelor NATO",  a precizat generalul Rune Jakobsen, reprezentant al comandamentului Forțelor Armate ale Norvegiei, potrivit ukdefencejournal.org.

Presa locală din Norvegia a relatat că Jakobsen a spus: „Dacă avem capacitatea de a contribui la NATO şi pentru a avea o apărare credibilă acasă, în același timp, avem nevoie de o altă brigadă.''

,,Trebuie să reînnoim tehnica militară a armatei și să creștem capacitatea de luptă și rezistența. Acum, armata este prea mică pentru a apăra teritoriului norvegian până la sosirea sprijinului militar aliat", a mai spus generalul.

Forțele militare ale Norvegiei, pe timp de pace, dispun de 23.250 de oameni, conform cifrelor oficiale. Aceste cifre includ personalul militar și civil.

Declaraţia generalului norvegia vine într-un context de securitate nu foarte favorabil ţării sale

Recent, portalul norvegian de securitate și apărare Aldrimer.no, citând patru surse din trei țări, a relatat despre descoperirea forțelor speciale ruse pe insula Svalbard. Ziarul susține că, în cadrul unei operațiunii speciale, militarii, îmbrăcați în haine civile, au aterizat în Norvegia continentală pentru o misiune de recunoaștere.

Jurnaliștii susțin că datele sunt confirmate nu numai de serviciul de contrainformații național, ci și de agenţiile de informații americane.

Publicaţia susţine că are la dispoziţie imagini realizate de aeronavele de recunoaștere americane, în care apar militarii ruși aflaţi pe coasta arhipelagului. În sprijinul relatării, ziarul citează, de asemenea, o sursă din conducerea serviciului de informaţii al unuia dintre aliații Norvegiei.

Acest responsabil străin, citat de AldriMer, susține că în operațiune au fost implicați și mercenari „bine cunoscuți la NATO din cauza evenimentelor din Crimeea".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel