Forțele armate din Mali au primit vehicule MRAP

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele armate din Mali (FAMa) au primit pe 16 ianuarie un lot de șapte vehicule MRAP Streit Typhoon rezistente la ambuscadă, transmite Jane. 

Vehiculele care au fost livrate cu un avion de transport An-124-100, fac parte dintr-un loc de 100 care au fost comandate din Emiratele Arabe Unite. Un lot de 30 de vehicule vor fi donate de Abu Dhabi.

Aceasta este cea mai mare comandă pe care Mali a plasat-o pentru vehiculele blindate. FAMa este deja un utilizator al vehiculelor Streit care a primit variantele Python și Gladiator în 2018.

Streit Typhoon este un vehicul 4×4 cu blindaj STANAG Level 2 - standard, deși producătorul susține că acesta poate fi crescut până la nivelul 4, dacă este necesar. Este capabil să transporte până la 10 soldați.

Alte armate din Africa cum ar fi Ghana, Nigeria și Sudanul de Sud au deja acest tip de vehicul MRAP.

A doua zi, ambasadorul Uniunii Europene în Mali a predat 13 vehicule blindate Bastion Arquus 4×4, inclusiv cel puțin unul configurat ca ambulanță la unitatea militară din Kati.

Vehiculele Bastion Arquus au fost achiziționate cu fonduri UE pentru echiparea forței comune G5 Sahel și fac parte dintr-un total de 46 de astfel de vehicule furnizate până în prezent, către alte țări membre, în special Burkina Faso și Mauritania.

Vezi și: Militari ONU, răniți în Mali

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel