Forțele armate ale Marii Britanii au comandat vehicule terestre fără echipaj Mission Master-Cargo

Eduard Pascu / 17 apr 2020 / 16:39
Mission Master-Cargo UGV
Mission Master-Cargo UGV

Forțele armate ale Regatului Unit au comandat patru vehicule terestre fără echipaj Mission Master-Cargo (UGV) de la Rheinmetall Canada în cadrul programului Robotic Platoon Vehicle (RPV), se anunță într-un comunicat de presă, transmite Janes.

Contractul include instruire, asistență de service și piese de schimb. Rheinmetall Canada furnizează platformele, în timp ce Rheinmetall BAE Land Systems va oferi servicii de asistență la fața locului.

Mission Master UGV este un vehicul multifuncțional bazat pe o platformă 8×8. Poate atinge o viteză maximă de 40 km/h și este robust, amfibiu. Poate fi echipat cu șinele sau lanțuri pentru o mobilitate suplimentară. Platforma de bază are o lungime de 2,95 m, cântărește aproximativ 750 kg și poate transporta o sarcină utilă de 600 kg (400 kg în timpul operațiilor amfibie). Versiunea de marfă poate transporta sarcini utile pentru misiuni, inclusiv transport logistic, supraveghere, protecție, evacuare medicală, stingerea incendiilor, detecția chimică, biologică și nucleară și releul de comunicare.

(w670)

Vehiculul poate fi transportat aerian de un elicopter CH-53 sau CH-46 sau poate fi parașutat dintr-un avion de transport C-130

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy