Forțele Aerospațiale ale Rusiei vor primi, anul viitor, drone de atac Sukhoi S-70 Okhotnik-B

Eduard Pascu |
Data publicării:
S-70 Okhotnik, foto: Ministerul Apărării din Rusia
S-70 Okhotnik, foto: Ministerul Apărării din Rusia

Vehicule aeriene fără pilot, capabile să lovească poziții inamice cu proiectile de înaltă precizie, vor intra în serviciul Forțelor Aerospațiale ale Rusiei anul viitor, a declarat generalul locotenent Serghei Dronov, comandantul adjunct al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei.

"Anul viitor, trupele vor începe să primească vehicule aeriene fără pilot, cu rază lungă de acțiune, multifuncționale, capabile nu numai să efectueze cercetare aeriană, ci și să lovească instalații inamice cu proiectile de înaltă precizie", a spus Dronov într-un interviu acordat ziarului Krasnaya Zvezda. Conform acestuia trupele ruse au în prezent în serviciu vehicule aeriene fără pilot cu rază scurtă și medie de acțiune, transmite TASS.

Potrivit lui Dronov, vehiculele aeriene fără pilot și-au demonstrat capacitatea lor de luptă prin bombardamente de mare precizie. "Eficiența aviației fără pilot a fost confirmată în timpul unor operațiuni speciale în Siria, când au efectuat bombardamente de mare precizie", a declarat oficialul militar rus. Utilizarea dronelor va ajuta la reducerea pierderilor în rândul personalului, a mai spus oficialul.

Drona de atac Okhotnik din Rusia dezvoltată de Biroul de Proiectare Sukhoi a efectuat zborul inaugural pe 3 august 2019. Pe 27 septembrie 2019, Okhotnik a efectuat un zbor în tandem cu un avion de luptă Su-57 de generația a cincea. Drona Okhotnik este echipată cu un motor cu reacție și poate atinge viteza de 1.000 km/h și are o autonomie de 6.000 de kilometri. Are o greutate de decolare de 20 de tone. 

Conform datelor Ministerului Apărării din Rusia, drona este vopsită cu vopsea anti-radar și este echipată cu echipamente electro-optice, radar și alte tipuri de sisteme de cercetare.

Citește și: Putin nu mai are răbdare și cere ca livrarea dronelor stealth S-70 Ohotnik, considerate o copie a dronelor americane RQ-170, să fie accelerată

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel