Forțele Aeriene din SUA acordă un contract pentru sisteme avansate de apărare a aeronavelor

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania Northrop Grumman a primit din partea Forțelor Aeriene Americane un contract de 200 de milioane de dolari pentru a livra sisteme avansate de apărare a aeronavelor.

Contractul adjudecat de Northrop Grumman reprezintă construirea unui lot de sisteme mari de măsurare în infraroșu pentru aeronave (LAIRCM). 

Sistemul LAIRCM de la Northrop Grumman protejează aeronavele detectând automat, urmărind și blocând amenințările.

Sistemul defensiv LAIRCM este un blocaj IR direcțional, activ, conceput pentru a învinge o gamă largă de rachete IR (heat-seeking) trase de la sol. Sistemul blochează senzorii rachetei cu infraroșu prin deschiderea senzorilor, ceea ce face ca racheta să rateze ținta dorită. LAIRCM detectează automat momentul de lansare a rachetelor, stabilește dacă este o amenințare și activează un sistem de contramăsuri bazate pe tehnologie laser de înaltă intensitate, pentru a urmări și anihila racheta.

Sistemul avansat LAIRCM, o dată montat, va permite avioanelor siguranța și securitatea să intre în locurile fierbinți de pe glob.

„Cu acest contract, continuăm să protejăm aeronavele americane și partenere internaționale de amenințarea armelor ghidate cu infraroșu”, a declarat Bob Gough, vicepreședinte C4ISR, Northrop Grumman.

Contramăsurile infraroșii produse de Northrop Grumman permit misiuni la nivel mondial, fiind instalate pe peste 1.500 de aeronave în întreaga lume.

Vezi și: Peste 100 de aeronave C-130 Hercules au fost consemnate la sol după ce s-au găsit fisuri în fuselaj

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel