Peste 100 de aeronave C-130 Hercules au fost consemnate la sol după ce s-au găsit fisuri în fuselaj

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Hercules C-130
Hercules C-130

Aproximativ 6% aeronavele multirol C-130 Hercules ale Forțelor Aeriene ale SUA rămân în afara serviciului, deoarece nu au fost finalizate inspecțiile tehnice asupra fuselajului și a aripilor.

USAF a anunțat, la 7 august, că 123 din cele 450 de aeronave au fost eliminate temporar din serviciu, după ce au fost găsite fisuri atipice pe articulația inferioară a aripii centrale sau pe fuselaj, în timpul întreținerii programate a avioanelor. Purtătorul de cuvânt al USAF, Jonathan Simmons, a declarat, la 15 august, că 98 de aeronave au fost inspectate și 97 au revenit în serviciu începând cu 14 august.

Consemnarea la sol a fost determinată de faptul că la două aeronave ale Gărzii Naționale au fost descoperite fisuri la fuselaj. Unul dintre avioane se afla în baza Carswell din Texas iar celălalt la baza Minneapolis-St. Paul din Minnesota.

România deține cinci avioane C-130 Hercules care sunt întreținute de Romaero.

Vezi și: SUA construiesc o bază militară în Arabia Saudită

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel