China are în serviciu vehicule terestre fără echipaj

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Vehiculul terestru fără echipaj (UGV) produs de China North Industries Corporation a intrat în serviciu în Forța Terestră a Armatei Populare de Eliberare (PLAGF), transmite Janes.

Într-un anunț făcut pe 13 aprilie prin intermediul contului său Sina Weibo, Comandamentul Teatrului de Est al PLA a confirmat un reportaj dat publicității pe 11 aprilie de canalul China Central Television 7 (CCTV 7), care afirmă că un UGV pentru luptă și recunoaștere a intrat în serviciu. Nu a fost furnizată nicio informație despre momentul în care a intrat în serviciu, nici numărul de platforme care au fost achiziționate de unitățile PLAGF.

UGV, care a fost prezentat pentru prima oară în cadrul expoziției Airshow China 2014 din Zhuhai, cântărește 120 kg, are 60 cm înălțime, 70 cm lungime și are o rază de acțiune de 1 km. Platforma poate fi transportată cu Sharp Claw II UGV și a fost proiectată pentru a fi utilizată în zone îndepărtate, riscante pentru militari pentru ca personalul să detecteze și să atace țintele „în toate condițiile meteorologice în timpul zilei și nopții".

Platforma, despre care China susține că poate funcționa autonom, poate fi înarmată cu o mitralieră de 7,62 mm. Versiunea mai nouă oferă mai multe upgrade-uri - inclusiv o echipament electro-optic îmbunătățit pe distanță scurtă, echipamente de iluminat, precum și mecanism de alimentare cu muniție.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel