Focar de Covid-19 la o unitate militară de tancuri din Galaţi

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un focar de Covid-19 a fost depistat la UM 01314, o unitate militară de tancuri din municipiul Galaţi, au anunţat, luni, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi

Potrivit Agerpres,12 militari sunt infectaţi, iar alţi 12 au fost plasaţi în izolare la domiciliu, iar primele cazuri au apărut în timpul unei activităţi de instrucţie desfaşurată recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

Militarii care prezentau simptome Covid-19 au fost izolaţi în facilităţile special amenajate, instalate anterior începerii exerciţiului tactic.

 

Militarii fac parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”

 

,,Primele cazuri au apărut în timpul unei activităţi de instrucţie desfăşurată recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, iar militarii care prezentau simptome COVID-19 au fost imediat izolaţi în facilităţile special amenajate în acest sens, instalate anterior începerii exerciţiului. Ulterior, personal specializat, echipat corespunzător, i-a transportat pe militarii suspecţi către unităţile spitaliceşti din municipiul Galaţi, pentru investigaţii suplimentare şi testare COVID-19“, a precizat lt. col. Ciprian Burlacu, locţiitor al comandantului Batalionului 284 Tancuri "Cuza Vodă”, potrivit News.ro.

Ulterior, personalul specializat, echipat cu combinezoane, măşti, mănuşi şi vizete, i-a transportat pe militarii suspecţi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 către spitalele din municipiul Galaţi, pentru investigaţii suplimentare şi testare.

După finalizarea exerciţiului din Poligonul Smârdan, tot personalul participant la exerciţiu a beneficiat de perioada de recuperare, mai puţin cei infectaţi sau aflaţi în carantină, care beneficiază de concediu medical.

DSP Galaţi a efectuat o anchetă epidemiologică, iar personalul medical specializat al unităţii monitorizează starea de sănătate a militarilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel