Flota rusă din Marea Baltică și trupele din enclava Kaliningrad au intrat în preocupările de modernizare ale conducerii ruse

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandantul Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB), amiral Aleksandr Nosatov, a declarat, pe 17.05.2021, că în dotarea Corpului de Armată din enclava Kaliningrad au fost introduse peste 80 de mașini de luptă ale infanteriei de tip BMP-3.

“Recent, în înzestrarea regimentului de infanterie moto al Corpului de Armată al FRMB dislocat în Regiunea Kaliningrad au fost introduse peste 80 de mașini moderne de luptă ale infanteriei BMP-3. Personalul regimentului a trecut deja la exploatarea integrală a tehnicii noi”, a declarat Nosatov în cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda.

Mașina de luptă a infanteriei BMP-3 este destinată pentru transportul personalului, sprijinirea cu foc a subunităților luptătoare, precum și distrugerea forței vii a adversarului, a mijloacelor antitanc, a tancurilor, tehnicii ușoare blindate și țintelor aeriene de dimensiuni reduse.

Potrivit precizărilor lui Nosatov, în acest an, Aviația navală a FRMB va primi două avioane de vânătoare Su-30SM, de generație 4++. De asemenea, se pregătesc pentru testele de marș două nave mici purtătoare de rachete construite pentru FRMB Proiect 22800 și Proiect 21631. Este vorba despre navele Kozelsk și Grad. Pe de altă parte, FRMB a primit deja două nave de patrulare Proiect 21980.

În cursul anului 2020, Serviciul de presă al FRMB anunțase că, în 2021, Corpul 11 Armată din Regiunea Kaliningrad va primi în dotare tancuri modernizate de tip T-72B3M și mașini de luptă ale infanteriei BMP-3.

În luna decembrie 2020, Nosatov a informat că, în replică la întărirea forțelor NATO din proximitatea frontierelor Rusiei, în Regiunea Kaliningrad se formează o divizie de infanterie motorizată. Potrivit precizărilor sale, în compunerea diviziei vor intra regimente de infanterie moto, tancuri și artilerie.

Comentariul autorului: Noile mașini de luptă ale infanteriei de tip BMP-3 au fost introduse în dotarea Regimentului 7 Infanterie Moto - Kaliningrad din cadrul Corpului 11 Armată - Kaliningrad al FRMB. Anterior, în înzestrarea regimentului s-au aflat 85 de mașini de luptă ale infanteriei de tip BMP-2.

Conducerea Ministerului rus al Apărării a decis să mențină Regimentul 7 Infanterie Moto în afara diviziei aflate în curs de formare în Regiunea Kaliningrad. Acesta își va păstra independența și, în perspectivă, ar putea fi reoganizat în brigadă.

Divizia 18 Infanterie Moto, care va fi operaționalizată integral în toamna acestui an, a fost formată pe baza Brigăzii 79 Infanterie Moto - Gusev. Aceasta a fost reorganizată în Regimentul 79 Infanterie Moto și în batalioane independente de transmisiuni, cercetare și geniu. În același timp, au fost formate Regimentul 275 Infanterie Moto și Regimentul 280 Infanterie Moto, precum și Regimentul 11 Tancuri, ce vor face parte din noua divizie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel