Flota de CH-47 Chinook, consemnată la sol. Probleme în zona motoarelor pentru „calul de bătaie” al SUA

Cătălin Costea |
Data publicării:
Un elicopter CH-47 Chinook, transportând un Hummer Travis. Sursă foto: U.S. Air Force
Un elicopter CH-47 Chinook, transportând un Hummer Travis. Sursă foto: U.S. Air Force

Forțele terestre americane (US Army) au consemnat la sol întreaga flotă de aproximativ 400 de elicoptere de transport CH-47 “Chinook”, după ce la câteva dintre acestea au izbucnit incendii în zona compartimentului motor, a declarat pe 30 august un purtător de cuvânt al acestei categorii de forțe.

„US Army a identificat cauza principală a scurgerilor de combustibil care au provocat incendii de motor la un număr redus de elicoptere CH-47 și implementează măsuri reparatorii pentru a rezolva această problemă”, a declarat purtătorul de cuvânt, Cynthia Smith, într-un comunicat de presă.

Aceasta a adăugat că nu au existat morți sau răniți, însă Chinook-urile vor fi menținute la sol „ca măsură ridicată de precauție, până când acțiunile corective vor fi finalizate”. 

În declarație s-a evitat precizarea duratei pentru care ar putea fi scoase din serviciu aeronavele. 

Elicopter emblematic și un adevărat cal de bătaie al US Army de mai bine de șase decenii, Chinook este fabricat de Boeing., iar motoarele sale sunt produse de Honeywell International.

 

Problema e la inelele de etanșare de la unele motoare T55 ale elicopterelor CH-47 Chinook 

 

Compania Honeywell a anunțat deja că, în colaborare cu militarii, s-a ajuns la concluzia că la unele motoare T55 au fost montate în timpul întreținerilor de rutină desfășurate la un depozit al US Army inele de etanșare de tipul “O” (O-rings) care nu îndeplinesc specificațiile de proiectare stabilite de Honeywell.

Compania a precizat că US Army și Honeywell au ajuns la concluzia că niciunul dintre inelele care au generat probleme nu a provenit sau a făcut parte din vreo livrare  a Honeywell sau de la motoare a căror revizie a fost efectuată de Honeywell.

Destinația principală a elicopterului Chinook este pentru transportul de trupe, artilerie, echipamente și combustibil. Acesta este încă utilizat de 22 de țări pentru astfel de misiuni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel