Finlanda confirmă provocările Rusiei: Două Su-27 au efectuat o incursiune ce a durat un minut în spațiul aerian finlandez

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-27
Su-27

Finlanda a confirmat incidentul în care două avioane Suhoi Su-27 ale forţelor aeriene ruse au încălcat spaţiul său aerian săptămâna trecută.

Conform unei investigaţii a Gărzii de Frontieră finlandeze, cele două avioane au pătruns în interiorul spaţiului aerian finlandez în direcţia oraşului Porvoo din sudul ţării la ora locală 14:07 (11:07 GMT) şi au parcurs circa 10 kilometri deasupra teritoriului finlandez, incursiune ce a durat circa un minut.

Cel mai serios incident s-a produs în anul 2016, când două avioane ruseşti au pătruns separat la distanţă de circa o oră în spaţiul aerian finlandez, cu puţin timp înainte de semnarea la Helsinki a unui acord de consolidare a cooperării militare între Finlanda şi SUA, amintește Agerpres.

Amintim că în cursul săptămânii trecut, Helsinki a anunțat că a demarat o anchetă, suspectând că două Su-27 ale Federației Ruse au încălcat spaţiul aerian finlandez.

Atunci, Finlanda a ridicat de la sol avioane F/A-18 Hornet pentru a identifica aeronavele ruse.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel