Finlanda confirmă provocările Rusiei: Două Su-27 au efectuat o incursiune ce a durat un minut în spațiul aerian finlandez

Darius Muresan / 06 aug 2020 / 16:03
Su-27
Su-27

Finlanda a confirmat incidentul în care două avioane Suhoi Su-27 ale forţelor aeriene ruse au încălcat spaţiul său aerian săptămâna trecută.

Conform unei investigaţii a Gărzii de Frontieră finlandeze, cele două avioane au pătruns în interiorul spaţiului aerian finlandez în direcţia oraşului Porvoo din sudul ţării la ora locală 14:07 (11:07 GMT) şi au parcurs circa 10 kilometri deasupra teritoriului finlandez, incursiune ce a durat circa un minut.

Cel mai serios incident s-a produs în anul 2016, când două avioane ruseşti au pătruns separat la distanţă de circa o oră în spaţiul aerian finlandez, cu puţin timp înainte de semnarea la Helsinki a unui acord de consolidare a cooperării militare între Finlanda şi SUA, amintește Agerpres.

Amintim că în cursul săptămânii trecut, Helsinki a anunțat că a demarat o anchetă, suspectând că două Su-27 ale Federației Ruse au încălcat spaţiul aerian finlandez.

Atunci, Finlanda a ridicat de la sol avioane F/A-18 Hornet pentru a identifica aeronavele ruse.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy