Finlanda suspectează că două Su-27 rusești i-au violat spațiul aerian și a deschis o anchetă

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane Su-27, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Avioane Su-27, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Două avioane de vânătoare Suhoi Su-27 sunt suspectate că au încălcat spaţiul aerian finlandez marţi după-amiază în largul Helsinki, a anunţat Ministerul finlandez al Apărării, citat de AFP.

Incidentul "s-a produs deasupra Golfului Finlandei în apropiere de Helsinki, în jurul orei locale 14.00 (11.00 GMT)" şi autoritatea de supraveghere a fost sesizată urmând să efectueze o anchetă pentru a confirma încălcarea, a precizat ministerul într-un comunicat.

Cele două aparate "au zburat în spaţiul aerian finlandez timp de circa două minute", a declarat Niina Hyrsky, directoarea pentru comunicare a ministerului, precizând pentru AFP că Finlanda a a ridicat de la sol avioane F/A-18 Hornet pentru a le identifica, notează Agerpres.

Aparatele militare ruseşti traversează cu regularitate Golful Finlandei pentru a ajunge în exclava rusă Kaliningrad, între Lituania şi Polonia.

Fostă provincie rusă (1809-1917), în război cu URSS-ul în timpul celui de Al Doilea Război Mondial (1939-1940 şi 1941-1944), Finlanda este o ţară neutră din 1955. Ţara nordică nu este membră a NATO, la fel cum nu e nici vecina sa Suedia, dar este asociată Alianţei Nord-Atlantice prin diverse programe de cooperare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel