Filipine achiziționează sisteme de artilerie israeliene ATMOS

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării Naționale din Filipine mai are doar un pas, formal, pentru achiziția sistemului de artilerie autopropulsată ATMOS de 155 mm/52, produs de firma israeliană Elbit Systems, transmite Janes.

Pe 6 mai, Ministerul Apărării Naționale a anunțat prin secretarul Delfin Lorenzana că a fost emis un "aviz de procedură" care susține achiziția sistemelor ATMOS evaluate la aproximativ 47 de milioane de dolari. Noile sisteme vor opera în cadrul a două noi baterii inființate în cadrul Regimentului de Artilerie al Armatei (AAR) în ianuarie 2020.

Contractul prevede furnizarea a 12 sisteme ATMOS 155mm/52. Livrarea va începe în aprilie 2022.

Sistemul are o greutate de 26 de tone și un echipaj format din cinci oameni. Cadența de tragere este de 3 lovituri în 15 secunde, 15 lovituri în 3 minute și 75 de lovituri în 60 de minute. Bătaia maximă este 41 km. 

Varianta românească, fabricată la Aerostar SA sub licență Elbit poartă denumirea de ATROM 155 mm/52. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel