FBI avertizează că Rusia continuă să fie o amenințare pentru alegerile americane

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Rusia continuă să reprezinte o ameninţare pentru alegerile americane, a avertizat marţi directorul FBI, Christopher Wray, cu mai puţin de un an şi jumătate înainte de următoarele alegeri prezidenţiale din Statele Unite, potrivit AFP.

"Ruşii sunt absolut hotărâţi să încerce să se amestece în alegerile noastre", a declarat Wray, vorbind în Comisia judiciară a Senatului.

Serviciile de informaţii americane şi procurorul special, Robert Mueller, au informat cu privire la eforturi intense ale serviciilor de informaţi ruse şi ale unui grup considerat de justiţia americană drept o fermă de "troli" ruşi - Internet Research Agency- de a-l ajuta pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale din 2016 în faţa rivalei sale democrate, Hillary Clinton.

Raportul lui Mueller, făcut public în aprilie, a detaliat încercările echipei de campanie a lui Trump de a coopera cu ruşii pentru a creşte şansele miliardarului republican.

Robert Mueller urmează să fie audiat miercuri în Congres cu privire la concluziile investigaţiei sale. Donald Trump continuă să nege că ruşii ar fi intervenit sau că victoria sa a fost influenţată de ajutorul lor.

În timpul întâlnirii cu Vladimir Putin la Helsinki în iulie 2018, Donald Trump a spus că a acceptat dezminţirea preşedintelui rus a acuzaţiilor privind ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, lăsând impresia că acordă mai multă credibilitate afirmaţiilor liderului de la Kremlin decât concluziilor propriilor sale servicii.

Luna trecută, în cadrul summitului G20, Donald Trump - pe un ton glumeţ - a minimalizat din nou ingerinţa rusă.

Vezi și: Sancțiuni aspre împotriva Rusiei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel