FAKE NEWS: Zeci de avioane transportă trupe și armament din România spre Ucraina. MApN reacționează

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

MApN vine cu precizări după ce pe rețelele de socializare circulă un fake news cu privire la faptul că zeci de avioane transferă armament și trupe de pe aeroportul Otopeni către Ucraina.

Inforadar – Portalul Știrilor Corecte, platforma Ministerului Apărării Naționale dedicată contracarării știrilor false, clarifică un fake news care circulă pe rețelele de socializare.

E vorba de o informație care anunță că zeci de avioane militare decolează de ieri de pe Otopeni spre Ucraina. Acestea ar transporta echipament militar și trupe la granița cu Ucraina, stat care se află în tensiuni periculos de ridicate cu Federația Rusă.

Știrea este un fake news de tip propagandă anti-NATO, autorii acestei acțiuni folosindu-se inclusiv de subiectul sensibil al pandemiei.

„Zeci de avioane militare decolează de ieri de pe Otopeni cu direcția Ucraina. Se transferă la greu echipament militar și probabil trupe. Normal că jurnaliștii români nu acoperă subiectul pentru că au fost plătiți să panicheze covidian populația, să îi înșele să injecteze”, e mesajul transmis agresiv pe rețelele de socializare.

„Vă semnalăm o știre falsă care este distribuită pe rețelele de socializare. Informațiile din această postare nu au nicio legătură cu realitatea. Găsiți pe această platformă ghiduri practice referitoare la modalitățile prin care vă puteți feri de acțiunile de dezinformare. Reiterăm îndemnul de a vă informa din surse oficiale”, a transmis MApN.

 

???? Atenție la neatenție❗❗❗ Vă semnalăm o știre falsă care este distribuită pe rețelele de socializare. Informațiile din...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Luni, 12 aprilie 2021

 

 

Războiul din Ucraina

 

Amintim că Ucraina și Federația Rusă se află în prag de război după ce luptele dintre Armata Ucrainei și separatiștii pro-ruși au fost reluate în Dnobas, iar Rusia și-a comasat trupe la frontiera Ucrainei, existând îngrijorări serioase că va interveni în cazul unei ofensive a Ucrainei în așa-zilele republici autoproclamate din Donbas.

Ucraina și separatiștii pro-ruși se află sub un armistițiu semnat pe 27 iulie 2020 sub Formatul Normandia, armistițiu care mai e valabil doar pe hârtie.

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 14.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale.

În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea și, deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, atât economic cât și militar, Kremlinul neagă acest lucru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel