Faceţi cunoştinţă cu Boxer RCH 155 - obuzierul autopropulsat cu care industria germană de apărare se mândreşte

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Industria germană de apărare continuă să demonstreze că este unul dintre jucătorii internaționali de top în dezvoltarea sistemelor de artilerie. Acest aspect a fost demonstrat în urmă cu aproape două săptămâni, în zona de antrenament şi pregatire militară Klietz, când compania germană de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW) a prezentat în mod oficial capacitatea de tragere în mişcare a unui obuzier autopropulsat de 155 mm.

În urmă cu aproape două săptămâni, compania germană de apărare Krauss-Maffei Wegmann a demonstrat pentru prima dată, în fața unei audiențe, precizia cu care obuzierul autopropulsat RCH 155 – echipat cu o turelă telecomandată – îşi poate lovi ţintele. 

Acest sistem de arme este rezultatul combinării unei turele telecomandate – care dispus de un tun de 155 mm cu încărcare automată – cu șasiul unui vehicul blindat Boxer 8x8.

Tragerile cu sisteme de artilerie în mişcare nu sunt o premieră aşa cum am fi tentaţi să credem, deoarece compania finlandeză Patria a făcut o astfel de demonstraţie, în urmă cu aproape doi ani, cu aruncătorul de mortiere NEMO. 

Cu toate acestea, experţii în sisteme de artilerie autopropulsate ai Bundeswehr (Armata germană) au ţinut să precizeze că, până la testul efectuat de KMW, nimeni nu a mai tras în mişcare cu un obuzier de 155 mm.

Boxerul RCH 155 este operat de un echipaj format din doua persoane. Acest sistem de artilerie este extrem de automatizat, avand un sistem de încărcare complet automat.

Acest sistem de artilerie este echipat cu un tun de 155 mm / L52. Componentele tunului provin de la obuzierul PzH 2000. Boxerul RCH 155 păstrează, de asemenea, performanța lui PzH 2000 - având o cadenţă de tragere de 6-8 proiectile pe minut. Poate trage toate proiectilele standard NATO de 155 mm. Raza maximă de acţiune este cuprinsă între 30-56 km în funcţie de tipul proiectilului folosit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel