Fâșia Gaza.Tancuri israeliene au măturat întreg teritoriul

Vlad Manolache / 20 iul 2018 / 22:14

Fâșia Gaza a fost măturată astăzi de trupele israeliene.

Trupe şi tancuri israeliene au atacat vineri "ţinte militare din întreaga Fâşie Gaza", în răspuns la tiruri ce au vizat trupe israeliene în apropiere de graniţa cu această enclava palestiniană, a anunţat armata israeliană într-un comunicat, relatează AFP.

Focurile împotriva soldaţilor israelieni au fost trase în timpul unor "revolte violente de-a lungul gardului de securitate", care marchează graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza, a precizat armata. Cu puţin timp înainte, Ministerul Sănătăţii palestinian din Gaza a anunţat moartea a doi palestinieni.

A condamnat noua lege israeliană


Premierul palestinian, Rami Hamdallah, a condamnat ferm, joi, noua lege israeliană care defineşte Israelul drept ''statul-naţiune al poporului evreu'' şi coboară poziţia limbii arabe la limbă cu ''statut special'', notează dpa.

''Această lege controversată este o altă încercare de a şterge identitatea arabo-palestiniană şi de a instituţionaliza şi legitima politicile de apartheid mai degrabă decât a promova pacea'', a subliniat Hamdallah într-o declaraţie.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy