F-35, avioanele ”invizibile” de luptă, operaționale și în Marea Britanie

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F-35
F-35

Marea Britanie a anunțat că avioanele F-35 pe care le deține au devenit operaționale. Este al doilea stat european care face acest anunț, după Italia.

Ministrul Apărării al Marii Britanii, Gavin Williamson, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, Air Chief Marshal Sir Stephen Hillier, precizează potrivit Defense News, că avioanele de generația a V-a, F-35, sunt operaționale.

Practic, din acest moment, Marea Brtianie poate să folosească aeronavele F-35 în diferite misiuni.

Astfel, Marea Britanie este al doilea stat european care are aervonave F-35 funcționale după Italia. La începutul lunii decembrie, anul trecut, italienii au anunțat că opt avioane F-35A au devenit operaționale, Italia devenind la acel moment primul stat european care are avioane de generația V complet operaționale, deci gata de luptă. 

 

F-35 este cel mai costisitor program de armament lansat de Pentagon

 

(w670) F-35

F-35 este cel mai costisitor program de armament lansat vreodată de Pentagon, cu o finanțare estimată la 398,6 miliarde de dolari pentru 2.443 de aparate, adică 163 de milioane de dolari pe unitate.

Acest avion 'invizibil', construit de Lockheed Martin și declarat a fi de a cincea generație, este proiectat să fie de șase ori mai eficient decât avioanele actuale în misiunile de luptă aeriană și de supraveghere și de opt ori mai eficace în atacul la sol, potrivit celor care l-au conceput.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel