UPDATE // Explozie la Aerostar Bacău, în cala unui avion. Cel puțin trei persoane au fost rănite

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion F-16 la Aerostar S.A. Bacău. Sursa foto: Facebook Plane Spotters Bacău.
Avion F-16 la Aerostar S.A. Bacău. Sursa foto: Facebook Plane Spotters Bacău.

Incident la Aerostar Bacău, unde o explozie în incinta unei secții a dat naștere unui incendiu. La fața locului au intervenit echipaje de la Ambulanță.

UPDATE: Potrivit surselor Ziarului de Bacău, doi salariați au intrat în cala unui avion comercial, ca să dezinfecteze, având la ei ei recipiente cu substanțe dezinfectante. La un moment dat, s-a auzit o bufnitură, de la explozia unui recipient. Instalația de detectare a fumului din hală nu s-a declanșat, mai precizează sursa citată.

În urma incendiului, unul dintre angajații intrați în cala avionului s-a ales cu arsuri la picior, iar celălalt are arsuri la față. Un al treilea, care era în altă parte a avionului, s-a speriat la auzul exploziei și a făcut un atac de panică. Încercând cu disperare să iasă din avion, s-a lovit la un picior de un fier.

----

Inițial, în apelul la 112, s-a precizat că e vorba de o persoană rănită. Se pare că în cele din urmă trei persoane au avut nevoie de îngirjiri medicale.

Din fericire viața nimănui nu a fost pusă în pericol.

Momentan nu se cunosc foarte multe detalii cu privire la accidentul de muncă. Aura Crețu, managerul Ambulanței Bacău, într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Antena 3 a precizat că apelul la 112 a fost primit la ora 12:25.

„La ora 12:25 am primit un apel prin intermediul 112 că e o explozie la Aerostar. A fost trimis echipajul cu medici. S-a constatat că mai era o victimă”, a precizat managerul Ambulanței Bacău.

Aceasta a precizat că două persoane au suferit arsuri de gradul 1,2 și 3. O a treia persoană, în vârstă de 18 ani, a prezentat un atac de panică.

Managerul Ambulanței Bacău a precizat că răniții au fost duși la spital și, din fericire, nu au arsuri pe o suprafață mare a corpului.

DefenseRomania vă va ține la curent cu incidentul și cauzele exploziei. În momentul de față nu există o reacție oficială de la Aerostar Bacău.

Amintim că incidentul vine după ce săptămâna trecută, joi, patru persoane au murit în urma unei explozii care s-a produs, joi, la Uzina Mecanică Băbeni.

La Băbeni explozia s-ar fi produs ca urmare a unei erori în timpul manevrării unei mine antipersonal.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel