UPDATE // Explozie la Aerostar Bacău, în cala unui avion. Cel puțin trei persoane au fost rănite

Tudor Curtifan / 23 noi 2021 / 14:31
Avion F-16 la Aerostar S.A. Bacău. Sursa foto: Facebook Plane Spotters Bacău.
Avion F-16 la Aerostar S.A. Bacău. Sursa foto: Facebook Plane Spotters Bacău.

Incident la Aerostar Bacău, unde o explozie în incinta unei secții a dat naștere unui incendiu. La fața locului au intervenit echipaje de la Ambulanță.

UPDATE: Potrivit surselor Ziarului de Bacău, doi salariați au intrat în cala unui avion comercial, ca să dezinfecteze, având la ei ei recipiente cu substanțe dezinfectante. La un moment dat, s-a auzit o bufnitură, de la explozia unui recipient. Instalația de detectare a fumului din hală nu s-a declanșat, mai precizează sursa citată.

În urma incendiului, unul dintre angajații intrați în cala avionului s-a ales cu arsuri la picior, iar celălalt are arsuri la față. Un al treilea, care era în altă parte a avionului, s-a speriat la auzul exploziei și a făcut un atac de panică. Încercând cu disperare să iasă din avion, s-a lovit la un picior de un fier.

----

Inițial, în apelul la 112, s-a precizat că e vorba de o persoană rănită. Se pare că în cele din urmă trei persoane au avut nevoie de îngirjiri medicale.

Din fericire viața nimănui nu a fost pusă în pericol.

Momentan nu se cunosc foarte multe detalii cu privire la accidentul de muncă. Aura Crețu, managerul Ambulanței Bacău, într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Antena 3 a precizat că apelul la 112 a fost primit la ora 12:25.

„La ora 12:25 am primit un apel prin intermediul 112 că e o explozie la Aerostar. A fost trimis echipajul cu medici. S-a constatat că mai era o victimă”, a precizat managerul Ambulanței Bacău.

Aceasta a precizat că două persoane au suferit arsuri de gradul 1,2 și 3. O a treia persoană, în vârstă de 18 ani, a prezentat un atac de panică.

Managerul Ambulanței Bacău a precizat că răniții au fost duși la spital și, din fericire, nu au arsuri pe o suprafață mare a corpului.

DefenseRomania vă va ține la curent cu incidentul și cauzele exploziei. În momentul de față nu există o reacție oficială de la Aerostar Bacău.

Amintim că incidentul vine după ce săptămâna trecută, joi, patru persoane au murit în urma unei explozii care s-a produs, joi, la Uzina Mecanică Băbeni.

La Băbeni explozia s-ar fi produs ca urmare a unei erori în timpul manevrării unei mine antipersonal.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy