Explozia Nord Stream 2. Cu doar 4 zile înainte de aruncarea în aer a gazoductului, nave rusești au fost fotografiate în zonă

Darius Muresan |
Data publicării:
Forțele de Apărare daneze au filmat scurgeri dup explozia gazoductului Nord Stream 2, lângă insula Bornholm. FOTO:  FORȚELE DE APĂRARE DANEZE
Forțele de Apărare daneze au filmat scurgeri dup explozia gazoductului Nord Stream 2, lângă insula Bornholm. FOTO: FORȚELE DE APĂRARE DANEZE

O ambarcaţiune de patrulare daneză a realizat 112 fotografii ale unor nave ruse în apropierea gazoductelor Nord Stream, cu patru zile înainte de exploziile care au avariat această infrastructură energetică, indică marţi cotidianul Information, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Publicaţia i-a solicitat Comandamentului danez al apărării să analizeze dosarele, potrivit portalului de ştiri german t-online.de, care a scris prima dată despre acest subiect.

Information a relatat că ceruse acces ''la imaginile şi înregistrările video, cu vehicule ruse, luate de la bordul P524 Nymfen pe 22 septembrie 2022''. Nymfen este o ambarcaţiune de patrulare daneză.

Publicaţia Information nu a primit acces la dosare întrucât ancheta privind exploziile de la conductele Nord Stream era încă în desfăşurare. Totuşi, cotidianul a primit răspunsul că ''au fost identificate 112 fotografii şi nicio înregistrare video'' în legătură cu cererea de acces la dosare.

La finalul lui septembrie 2022, patru scurgeri au fost descoperite la conductele de gaz Nord Stream 1 şi 2 ca rezultat al unor explozii în apropiere de insula daneză Bornholm, din Marea Baltică.

Autorităţile daneze bănuiesc că a fost vorba despre un act de sabotaj, însă nu este clar cine s-a aflat în spatele acţiunii.

Germania, Suedia şi Danemarca au lansat anchete asupra acestui incident.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel