Expert militar: Armata ucraineană se confruntă cu o lipsă catastrofală de mortiere

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Experții ucraineni avertizează că munițiile sunt pe terminate.

Expertul militar Oleh Jdanov a declarat că, în faza actuală a războiului, forţele armate ucrainene duc o lipsă acută de anumite tipuri de arme.

Forţele armate ucrainene au nevoie în special de mine şi mortiere autopropulsate multifuncţionale, care nu sunt incluse în anumite pachete de ajutor militar din partea partenerilor. Obţinerea de rachete cu rază lungă de acţiune, de asemenea, este o problemă presantă în acest moment.

"Aceasta este o problemă... Infanteria noastră plăteşte cu propria viaţa pentru lipsa unor arme precum mortierele" - a declarat expertul. Potrivit acestuia, vin vremuri dificile în războiul lansat de Rusia împotriva Ucrainei. În bătăliile de la Bahmut, de exemplu, ruşii au periodic un avantaj datorită faptului că forţele armate ucrainene pur şi simplu nu au timp să îi lichideze. "Pur şi simplu fizic nu reuşim. Există o lipsă catastrofală de mortiere sau de mine pentru mortiere. Acestea, de asemenea, lipsesc cu desăvârşire" - a mai remarcat expertul. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel