Exercițiul Scutul de Foc – 21 | Militarii români şi moldoveni, activităţi comune de instruire în Poligonul Smârdan

S.I. Catalin / 08 iun 2021 / 14:19

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”, desfăşoară în această perioadă activităţi de instruire la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, în cadrul exerciţiului „SCUTUL DE FOC - 21.I”. La acest exerciţiu participă şi un detaşament aparţinând Armatei Naţionale din Republica Moldova.

„SCUTUL DE FOC - 21.I” se desfăşoară în cadru multinaţional şi presupune executarea unor exerciţii tactice cu trageri de luptă, cu trupe în teren şi are ca obiectiv creşterea capacităţii de acţiune întrunită, exersarea procedeelor de reglaj şi tragerii de efect precum şi îmbunătăţirea procesului de conducere a focului, specific artilerie terestre.

„SCUTUL DE FOC” a fost planificat şi desfăşurat pentru prima dată în anul 2015, ca urmare a Legii nr.75/2013 pentru ratificarea „Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova”, privind cooperarea în domeniul militar şi urmăreşte antrenarea în comun cu folosirea aceloraşi tehnici, tactici şi proceduri, precum şi dezvoltarea relaţiilor de cooperare militară dintre România şi Republica Moldova, având în vedere interesul comun pentru stabilitatea şi securitatea regională.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy