Exerciţiul „Platinum Eagle 19.1”, s-a încheiat în Poligonul din oraşul Babadag (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Modulul de pregătire Platinum Eagle 19.1, prima parte a exerciţiului Black Sea Rotational Force 19 (BSRF), s-a încheiat, miercuri, în Poligonul Batalionului de Infanterie Marină (BIM) din Babadag, cu un antrenament cu muniţie reală la care au participat şi aparate de zbor MIG 21 şi elicoptere PUMA Socat.

,,Suntem în Poligonul BIM, fieful Infanteriei Marine, la 330 de kilometri de coastele peninsulei Crimeea, ocupată abuziv de Rusia acum cinci ani. Exerciţiile desfăşurate cu partenerii noştri vin să consolideze deprinderile noastre de a respinge orice acţiune agresivă atât în teren, în zona lagunară din nordul Dobrogei, cât şi pe mare", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale Române, colonel Corneliu Pavel.

(w670)

La antrenamentul din poligonul BIM Babadag a participat pentru al nouălea an consecutiv şi Batalionul 341 Infanterie din Topraisar, cunoscut sub numele de "Rechinii albi".

,,Cel mai mare câştig este angajarea constantă în activităţi internaţionale. Astfel, ne menţinem actualizate tehnicile, tacticile şi procedurile pe care pe de o parte le exersăm în misiunile internaţionale la care participăm şi, în acelaşi timp, facem schimb de experienţă cu partenerii noştri din NATO şi bazinul Mării Negre", a afirmat comandantul Batalionului 341 Infanterie, locotenent colonel Ciprian Balica.

Aproape 300 de militari din România, Bulgaria, Georgia, Moldova, Statele Unite şi Ucraina au participat în perioada 13-20 martie în Poligonul BIM în primul modul de pregătire al BSRF din acest an.

(w670)

În aceste antrenamente, Forţele Terestre Române au mai fost reprezentate de militari ai BIM Babadag, iar Forţele Aeriene Române de militari ai Bazei 95 Aeriene.

BSRF este o iniţiativă regională anuală, condusă de Corpul SUA de Infanterie Marină dislocat în Europa şi Africa (US Marine Corps Forces Europe and Africa) la care participă ţări membre ale NATO şi state partenere din zona Mării Negre, Balcani şi din regiunea Caucazului.

BSRF are drept obiectiv creşterea nivelului de interoperabilitate al forţelor armate prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel