Exercițiul NATO Dynamic Front începe în Germania. România este printre participanți

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Exercițiul anual NATO al forțelor de artilerie și rachete din Europa, ”Dynamic Front 22”, a început ieri, în Germania, și se desfășura până pe 24 iulie.

”Dynamic Front 22”, condus de Comandamentul 56 Artilerie/Forțele Terestre americane din Europa și Africa, este principalul exercițiu de artilerie și rachete integrat dintre țările NATO și cele partenere, condus de SUA în teatrul european.

Cu această ocazie, va fi pentru prima dată când Comandamentul 56 Artilerie, care a fost reactivat în noiembrie 2021, va conduce exercițiul Frontul Dinamic.

„Frontul Dinamic 22 continuă să fie principalul exercițiu anual  de artilerie și rachete din cadrul NATO”, a declarat generalul-maior Stephen J. Maranian, comandantul Comandamentului 56 Artilerie și director al Exercițiului Frontul Dinamic. „De la începuturile sale în 2015, ne-am construit progresiv pe succesele anterioare pe care le-am văzut în ultimii șapte ani.”

Potrivit planului de desfășurare al exercițiului, în perioada 18-23 iulie, aproximativ 80 de sisteme de artilerie și rachete din țările participante vor fi implicate în trageri de luptă cu muniție de război, în poligonul Grafenwoehr, Germania.

„Dynamic Front oferă un mediu provocator, în care putem practica și crește interoperabilitatea cu procesele [C4ISR – nota autorului] și sistemele noastre de lovire, construind astfel o arhitectură de lovire mai puternică, atât combinată [sisteme de lovire doar din forțele terestre – nota autorului] cât și întrunită [sisteme de lovire din toate categoriile de forțe – nota autorului]”, a declarat Maranian.

„Anul trecut, a fost lansată cea de-a doua unitate multi-domeniu [Multidomain Task Force - MDTF] și, în decurs de un an, programul nostru de exerciții de teatru a fost introdus în capabilitățile lor de domenii. Cred că vom vedea că seria de exerciții Dynamic Front va continua să ne extindă capacitatea de a executa lovituri în mai multe domenii ca o singură echipă cu aliații și partenerii noștri”, a mai declarat generalul-maior Maranian.

La exercițiul Dynamic Front participă aproximativ 3.000 de militari din Bulgaria, Cehia, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Kosovo, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Regatul Unit și Statele Unite.

Prin domenii de luptă se înțeleg mediile fizice: terestru, aerian, naval și spațial; la care, mai nou, se adaugă și mediile specifice propagării informațiilor: electromagnetic și cibernetic.

Unitatea MDTF din Europa este cea de-a doua de acest tip constituită de forțele armate americane, prima fiind înființată în 2019 pentru teatrul Pacificului.

Misiunile unităților MDTF sunt în zona informațiilor de luptă, acoperind tot setul de sarcini specifice - informații, supraveghere, țintire, recunoaștere (ISTAR - intelligence, surveillance, target acquisition, and reconnaissance).

De regulă, sunt dislocate la mare distanță de linia frontului, dincolo de raza de lovire a capabilităților obișnuite ale adversarului, și au importanță strategică, deservind cu informații în special unitățile angajate în luptă. Pe lângă proprii senzori, unitățile MDTF integrează informații de la multiple surse, inclusiv sateliți, aeronave și drone de mare altitudine.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel