A început exercițiul militar multinațional "ARGEDAVA 21" (FOTO)

S.I. Catalin |
Data publicării:
Brigada 1 Mecanizată "Argedava" participă cu efective și tehnică la exercițiul multinațional "ARGEDAVA 21". Sursa Foto: MApN.
Brigada 1 Mecanizată "Argedava" participă cu efective și tehnică la exercițiul multinațional "ARGEDAVA 21". Sursa Foto: MApN.

Brigada 1 Mecanizată "Argedava" participă cu efective și tehnică la exercițiul multinațional "ARGEDAVA 21", conectat la exercițiul multinațional "DACIA 21", în trei locații diferite: Smârdan, Frecăței și Vărsătura.

DACIA 21 LIVEX este unul dintre cele mai complexe evenimente de instruire ale Armatei României din ultimele trei decenii care integrează secvențe de pregătire a unor forțe românești, aliate și partenere, în context NATO și al parteneriatului româno-american, deopotrivă.

Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni", întărit cu o companie din Batalionul 300 Infanterie "Sfântul Andrei" și un pluton de infanterie din Republica Moldova, a executat un exercițiu de antrenament în teren, cu tema "Compania de infanterie în ofensiva din mișcare".

Simultan, militarii Batalionului 114 Tancuri "Petru Cercel" au executat un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice (STX), de nivel pluton, cu tema "Plutonul de tancuri în ofensivă participă la cucerirea unui cap de pod de nivel brigadă", iar cei din Batalionul 113 Artilerie "Bărăganul" un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice cu tema "Alegerea, recunoașterea și ocuparea poziției de tragere".

Concomitent, militarii din comandamentul brigăzii se pregătesc pentru participarea la un exercițiu de tip Command Post Exercise (CPX).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel