Exerciţiul Justice Sword 21 în imagini. Peste 2.000 de soldaţi participă la manevre militare în poligonul Smârdan

S.I. Catalin / 12 mai 2021 / 13:34

La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, judeţul Galați, a avut loc, în data de 11 mai, o secvență cu trageri reale din cadrul exercițiului Justice Sword 21.

Peste 2.000 de militari și aproximativ 500 de mijloace tehnice și mașini de luptă din Forțele Terestre Române, având în sprijin și o companie de infanterie poloneză din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est din Craiova și din Forțele Aeriene Române, participă la acest exercițiu, precizează revista CER SENIN, publicaţie editată de Statul Major al Forţelor Aeriene.

Activitățile de instruire, care se vor derula până în data de 19 mai, testează capacitatea de reacție și de luptă a unei mari unități tactice de nivel brigadă, structură inclusă în pachetul unic de forțe puse la dispoziția NATO.

Justice Sword 21 este un exercițiu tactic întrunit, cu trageri reale, conectat la DACIA 21 LIVEX, care folosește un scenariu fictiv și are ca principal scop îmbunătățirea capacității de a planifica, conduce și desfășura acțiuni de luptă în context multinațional și întrunit.

Exercițiul validează capacitatea comandanților de nivel tactic de a controla și sincroniza, în timp și spațiu, manevra unităților organice și, totodată, de a integra și coordona acțiunile specifice desfășurate de structurile primite în sprijin.

Sistemul de rahete PATRIOT, de la Regimentul 74, a putut fi admirat pentru prima dată în expoziţie statică.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy