Exerciţiul „Cetatea 2019” din România: Militari ai armatei naţionale a R. Moldova testează capacitățile de comandă și control

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un contingent de militari ai Armatei Naţionale a R. Moldova participă, în perioada 9-18 octombrie curent, la exerciţiul multinaţional de comunicații și informatică (CISEX) „Cetatea 2019", care se desfăşoară în România, potrivit Radio Chișinău.

Potrivit locotenent-colonelului Ion Strişcă din cadrul Direcţiei Comunicaţii şi Informatică a Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, scopul activităţii este testarea capacităţii de operare a sistemelor de comunicații şi informatică, comandă și control, pentru utilizarea acestora în mediul operațional pe timpul desfășurării operațiunilor și misiunilor comune.

Ofiţerii şi subofiţerii din subdiviziunile de comunicaţii şi informatică ale Armatei Naţionale, alături de militari din Bulgaria, Italia, Polonia şi România, se antrenează în vederea testării capacităţii de monitorizare, detecţie, reacţie la atacuri cibernetice şi studiază proceduri de gestionare și răspuns la incidente de securitate cibernetică.

Totodată, militarii testează comunicațiile radio de mare distanță dintre localităţile incluse în scenariu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel