Exercițiu tactic la o brigadă de tancuri din Forțele Terestre ale Ucrainei

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

În cursul săptămânii trecute, în cadrul Brigăzii 1 Tancuri dislocată în regiunea Cernigov (nord-estul Ucrainei) s-a desfășurat un exercițiu tactic de nivel batalion.

Potrivit scenariului, subunitatea a primit misiunea de a respinge un atac în zona de frontieră a țării, fiecare companie de tancuri, din compunerea batalionului având de executat propria sarcină pentru îndeplinirea misiunii generale.

Prima companie a oprit înaintarea adversarului cu eșalonul întâi, prin provocarea a cât mai multe pierderi, și a refăcut linia frontului. Cea de-a doua a distrus un punct de comandă, iar cea de-a treia companie de tancuri a respins contraatacul executat de inamic cu eșalonul doi.

La exercițiu au fost folosite tancuri T-64 modernizate, în 2020, la versiunea T-64BV, potrivit Portalului Militar Ucrainean.

Locțiitorul comandantului brigăzii, Roman Șeremet, a apreciat că personalul și-a îndeplinit sarcinile, iar exercițiul și-a atins scopul, conform unei postări pe Facebook.

Comentariul autorului: Trupele ucrainene au în dotare 800 – 1.000 de tancuri (T-64 și T-72) în stare de funcționare. Acestea sunt în înzestrarea a două brigăzi de tancuri (cea de-a doua dislocată în sudul țării) și a celor nouă brigăzi mecanizate, din Forțele Terestre. În Corpul 4 Rezervă, aflat la dispoziția Statului Major General (SMG) mai este operaționalizată încă o brigadă de tancuri, iar alte două sunt în curs de înființare.

Brigada 1 Tancuri este staționată la pace în localitatea Honcharivske, la aproximativ 100 km de frontiera cu Rusia și la 20 km de cea cu Belarus. Potrivit wikipedia, brigada a fost înființată în 1997, iar primul său comandant a fost colonelul Volodimir Zamana.

Ulterior, acesta a ajuns în cea mai înaltă funcție militară - șeful SMG, în perioada 2012 – 2014, când președinte al Ucrainei era Viktor Ianukovici, care l-a și demis din funcție în ultimele zile de președinție, pentru că a refuzat să folosească forța împotriva protestatarilor. A fost trecut în rezervă tot în 2014 cu gradul de general-colonel, dar în 2019 a fost pus sub acuzare pentru trădare, fiind învinuit că în perioada cât a fost șeful SMG ar fi redus semnificativ capacitatea de luptă a forțelor armate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel