Exerciţiu cu ţinte aeriene în Polonia | Complexele antiaeriene Gepard ale României au participat la noi manevre militare

S.I. Catalin |
Data publicării:

Aflaţi la aproximativ două luni de la dislocarea în Polonia, militarii detaşamentului de apărare antiaeriană rotaţia a IX-a continuă să se instruiască în comun cu partenerii din Grupul de Luptă, cu aceeaşi determinare şi implicare, pentru menţinerea unui nivel înalt de pregătire.

La finalul săptămânii trecute, militarii români au executat un exerciţiu cu ţinte aeriene marcate (ETAM), antrenându-se împreună cu un pluton de apărare antiaeriană aparţinând Brigăzii 15 Mecanizate din Gizycko şi cu partenerii britanici din cadrul Grupului de Luptă.

Ţintele au fost marcate în teren prin intermediul elicopterelor asigurate de aliaţii britanici, iar artileriştii antiaerieni români şi polonezi au avut oportunitatea de a exersa procedurile specifice pentru descoperirea, prinderea şi însoţirea acestor ţinte.

Acest exerciţiu a reprezentat o excelentă oportunitate de instruire, contribuind semnificativ la îmbunătăţirea cooperării între naţiuni şi la menţinerea unui nivel înalt de interoperabilitate între aliaţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel