Exerciţii militare multinaţionale în Bulgaria

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Platinum Lion 18
Platinum Lion 18

Un exercițiu militar multinaţional care a implică unități militare din opt țări a început luni în Bulgaria, a anunțat Ministerul Apărării al țării.

Până la 700 de soldați și 100 de vehicule din forțele armate ale Bulgariei, Statelor Unite, Albaniei, Georgiei, Moldovei, României, Serbiei și Muntenegrului vor participa la exercitiu care vor dura 12 zile, numit "Platinum Lion 18", a afirmat ministerul într-o declarație, potrivit ziarului novinite.

Tema exercițiului comun, desfășurată la zona de instruire din Novo Selo, a fost "Un batalion mecanizat multinațional în sprijinul autorităților locale prin desfășurarea operațiunilor de stabilizare în zona de responsabilitate atribuită", se arată în comunicat.

Exerciții tactice de companie, exerciţii tactice cu trageri de luptă și operațiuni de menținere a păcii ar avea loc, a adăugat acesta.

Zona de pregătire Novo Selo este una dintre cele mai mari baze militare din Bulgaria și este una dintre cele patru unități militare americano-bulgare comune din această ţară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel