Estonia, temeri privind o posibilă agresiune militară din partea Rusiei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Estonia suspectează că Rusia se pregătește de un conflict armat în vest, a declarat ministrul estonian al Apărării, Juri Luik, în cadrul unei reuniuni de la Tallinn în amintirea fostului președinte eston, Lennart Meri, potrivit Uawire.org.

Concluzia ministrul estonian al Apărării se bazează pe faptul că Rusia și-a consolidat districtul militar occidental, înființând șapte noi regimente și plasându-le la mai puțin de 50 km de granița de stat. ,,Acest lucru demonstrează că forțele armate ruse se pregătesc de un conflict armat înspre vest", conform agenției de știri RBC, care îl citează pe ministrul estonian al Apărării.

Ministrul este convins că Rusia așteaptă ca NATO să aibă o poziție mai slabă în următorii ani. Acesta și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la decizia Consiliului Europei de a reacorda Rusiei dreptul de vot în cadrul organizației.

De asemenea, există temeri că ridicarea sancțiunilor UE la adresa Rusiei ar putea fi înscrise pe ordinea de zi, în curând. Președintele estonian, Kersti Kaljulaid, a vizitat Moscova la 18 aprilie și s-a întâlnit cu președintele rus, Vladimir Putin. Liderul estonian a comentat că este dificil de negociat cu Moscova, deoarece cele două țări au valori foarte diferite.

Doamna Kaljulaid a recunoscut că nu a reușit să găsească niciun punct de vedere comun cu liderul rus. Consiliul Europei a decis să redea Rusiei dreptul de vot și se fac pregătiri pentru restabilirea statutului de membru pentru această țară. Dreptul Rusiei de a vota în cadrul organizației a fost anulat după ce autoritățile de la Moscova au anexat Crimeea, în 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel