Erdogan: Turcia este dispusă să cumpere rachete Patriot din Statele Unite

S.I. Catalin / 16 sep 2019 / 12:29

Turcia va discuta despre disponibilitatea de a cumpăra sisteme de rachete Patriot din SUA într-o întâlnire între liderii celor două țări, care va avea loc la sfârșitul acestei luni, a declarat președintele turc Tayyip Erdogan, pe 13 septembrie, precizând că legătura sa personală cu liderul Statelor Unite ar putea depăşi criza provocată de cumpărarea de către Ankara a sistemelor de apărare ruseşti S-400, transmite agenţia de ştiri Reuters şi publicaţia Hurriyet Daily News.

Achiziţia de către Turcia, în luna iulie, a sistemului rusesc de rachete S-400 a mărit probabilitatea unor sancţiuni din partea Statelor Unite, iar Departamentul de Stat a anunţat că o ofertă de vânzare către Ankara a sistemului de apărare Patriot produs de Raytheon a expirat.

Cu toate acestea, Erdogan a declarat că în urmă cu două săptămâni a discutat telefonic cu Trump despre cumpărarea de sisteme Patriot şi că discuţia va continua atunci când se vor întâlni la Adunarea Generală a ONU, care va începe săptămâna viitoare.

,,Indiferent de ce pachet de S-400 vom primi, putem cumpăra de la voi un anumit număr de rachete Patriot. Dar trebuie să beneficien de condiţii cel puţin egale cu cele pentru S-400", a declarat vineri Erdogan, adăugând că se referă la posibilitatea unei producţii comune şi a unor termeni favorabili de împrumut.

,,Mi-a spus (Trump): Vorbeşti serios? Iar eu i-am răspuns: Da", a spus Erdogan, adăugând că i-a spus lui Trump că vor discuta mai mult când se vor întâlni.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy