Erdogan: Turcia este dispusă să cumpere rachete Patriot din Statele Unite

S.I. Catalin |
Data publicării:

Turcia va discuta despre disponibilitatea de a cumpăra sisteme de rachete Patriot din SUA într-o întâlnire între liderii celor două țări, care va avea loc la sfârșitul acestei luni, a declarat președintele turc Tayyip Erdogan, pe 13 septembrie, precizând că legătura sa personală cu liderul Statelor Unite ar putea depăşi criza provocată de cumpărarea de către Ankara a sistemelor de apărare ruseşti S-400, transmite agenţia de ştiri Reuters şi publicaţia Hurriyet Daily News.

Achiziţia de către Turcia, în luna iulie, a sistemului rusesc de rachete S-400 a mărit probabilitatea unor sancţiuni din partea Statelor Unite, iar Departamentul de Stat a anunţat că o ofertă de vânzare către Ankara a sistemului de apărare Patriot produs de Raytheon a expirat.

Cu toate acestea, Erdogan a declarat că în urmă cu două săptămâni a discutat telefonic cu Trump despre cumpărarea de sisteme Patriot şi că discuţia va continua atunci când se vor întâlni la Adunarea Generală a ONU, care va începe săptămâna viitoare.

,,Indiferent de ce pachet de S-400 vom primi, putem cumpăra de la voi un anumit număr de rachete Patriot. Dar trebuie să beneficien de condiţii cel puţin egale cu cele pentru S-400", a declarat vineri Erdogan, adăugând că se referă la posibilitatea unei producţii comune şi a unor termeni favorabili de împrumut.

,,Mi-a spus (Trump): Vorbeşti serios? Iar eu i-am răspuns: Da", a spus Erdogan, adăugând că i-a spus lui Trump că vor discuta mai mult când se vor întâlni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel