Erdogan, promisiune pentru SUA: E rău să încerci să pui Turcia în genunchi

Vladimir Neagu |
Data publicării:
președintele turc Recep Tayyp Erdogan
președintele turc Recep Tayyp Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis că va răspunde amenințărilor SUA în legătură cu pastorul american aflat în detenţie în Turcia. 

"Este rău să încerci să pui Turcia în genunchi prin ameninţări privind un pastor", a declarat liderul turc în timpul unei adunări în Unye, pe malul Mării Negre. "Ruşine, ruşine! Schimbaţi un partener strategic din NATO pe un pastor", a subliniat el.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri dublarea taxelor vamale pe oţel şi aluminiu provenind din Turcia, majorând presiunea asupra economiei acestei ţări.

Turcia are în prezent relaţii extrem de tensionate cu SUA, deteriorate şi mai mult de plasarea în detenţie a pastorului american Andrew Brunson şi de alte dispute.

"Dacă ei au dolarul, noi îl avem pe Allah", a declarat din nou Recep Tayyip Erdogan, cerându-le turcilor să nu se lase intimidaţi de întprirea monedei americane. El i-a mai îndemnat pe turci să dea dovadă de solidaritate şi să convertească rezervele lor secrete de aur sau valută străină în lire turceşti, pentru a câştiga "războiul de independenţă".

Preşedintele turc a mai dat asigurări că se va conforma legii în privinţa pastorului Brunson. "Nu am făcut până acum concesii în materie de justiţie şi nu vom face niciodată", a spus el.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel