Erdogan îl avertizează pe Putin că nu ar fi înțelept ca Rusia să se aventureze într-un conflict militar în Ucraina. Turcia rămâne fidelă NATO

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că ar fi neînţelept ca Rusia să lanseze un conflict militar în Ucraina şi că, în acest caz, Turcia va face ceea ce este necesar ca membru NATO, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Într-un interviu la postul de televiziune NTV, preşedintele Erdogan a spus că l-a invitat pe omologul rus Vladimir Putin în Turcia în baza unei propuneri de a găzdui ambele părţi pentru o soluţie diplomatică şi o cale spre pace, adăugând că aşteaptă un răspuns din partea Moscovei.

Erdogan a mai spus că este nevoie de un dialog cuprinzător, care să abordeze unele din preocupările de securitate ale Rusiei, explicându-i-se în acelaşi timp Moscovei că unele din cererile sale nu sunt plauzibile.

 

Războiul din Ucraina

 

Estul Ucrainei este din 2014 scena unui război cu separatiştii proruşi, război care a făcut până acum peste 13.000 de morţi şi a determinat aproape 1,5 milioane de oameni să ia calea refugiului.

Intensitatea violenţelor s-a redus considerabil după încheierea acordurilor de pace de la Minsk, în 2015. Moscova este considerată de multe ţări susţinătorul militar şi economic al separatiştilor, chiar dacă ea neagă acest lucru.

Deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, nu doar financiar, cât și inclusiv militar, Kremlinul neagă acest lucru.

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 13.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale. În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel