Erdogan: Turcia va utiliza sistemele S-400 pentru a respinge un eventual atac

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că Ankara intenționează să utilizeze sistemele rusești C-400 în cazul în care țara sa va fi atacată, anunţă Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

Turcia va utiliza sistemele antiaeriene S-400 pentru a se apăra în cazul unui atac, a afirmat miercuri preşedintele Recep Tayyip Erdogan, în contextul tensiunilor dintre Ankara şi Washington din cauza achiziţionării instalaţiilor militare ruse.

„Dacă va fi nevoie, vom avea toate motivele să le folosim (face referire la sistemele de rachetele S-400 – nota postului RUSSIA TODAY). Dacă cineva ne va ataca, atunci vom utiliza aceste sisteme de apărare antiaeriană, de aceea facem o astfel de investiție", a susţinut Erdogan, fiind citat de publicaţia „Yeni Safak".

Ministrul turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, a precizat în direct la postul de televiziune TRT că relațiile dintre SUA și Turcia, în urma livrărilor de sisteme ruseşti de rachete S-400, au devenit mai puţin tensionate, după summitul liderilor statelor G20 din Japonia, potrivit RADOR.

Pe 20 iunie, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că Washingtonul va lua în considerare toate opțiunile de sancționare a Turciei în legătură cu acordul semnat de Ankara și Moscova privind aprovizionarea de sisteme de rachete ruseşti S-400.

Politologul rus Eduard Lozanski susţinea, într-un interviu acordat Agenţiei de presă NSN, că există probabilitatea ca Washingtonul să impună sancțiuni împotriva țărilor terțe din cauza livrărilor sistemelor de rachete ruseşti S-400.

Washingtonul afirmă că rachetele vor compromite sistemele militare de apărare ale NATO, în special tehnologia stealth a celui mai recent avion de luptă F-35. În pofida presiunii diplomatice puternice și a ofertei Washingtonului pentru sistemul său de rachete Patriot ca alternativă, Erdogan sa hotărât să cumpere sistemul de rachete S-400 de la ruși. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel