Epava dronei ucrainene din apele României - un Bayraktar TB2. Foarte probabil UAV-ul a fost doborât în timpul bătăliei pentru Insula Șerpilor

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Epava unei drone Bayraktar TB2, recuperată de Forțele Navale Române. Foto: Radu Tudor
Epava unei drone Bayraktar TB2, recuperată de Forțele Navale Române. Foto: Radu Tudor

Drona ucraineană prăbușită a cărei epavă a fost recuperată din apele teritoriale românești era o dronă de producție turcească Bayraktar TB2.

Informația a fost confirmată de surse oficiale pentru DefenseRomania, care din motive lesne de înțeles au dorit să păstreze anonimatul.

Amintim că MApN a anunțat azi că Forțele Navale Române au fost sesizate cu privire la existența unei epave aeriene, o dronă, care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina și Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de țărm.

UAV-ul a fost recuperat de Forțele Navale. 

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini care nu pot fi confirmate oficial.

Jurnalistul militar Radu Tudor a postat și el pe pagina oficială o poză în care se poate observa clar că e vorba de un TB2, informație ce vine să confirme datele pe care DefenseRomania le-a anunțat.

2. -imagine fara descriere- (rt_03075500.jpg)

 

Drona Bayraktar TB2 de producție turcească a fost doborâtă foarte probabil în timpul bătăliei pentru Insula Șerpilor

 

DefenseRomania anunța într-un amplu material în cursul acestei luni că aviația rusă anunța că a respins un atac împotriva Insulei Șerilor în care a doborât, două avioane, trei elicoptere și două drone ale armatei ucrainene.  

“În raionul Insulei Șerpilor, au fost distruse în aer: un bombardier Su-24, un avion de vânătoare Su-27, trei elicoptere Mi-8 cu desant la bord și două drone Bayraktar TB2 aparținând forțelor ucrainene. De asemenea, a fost distrusă și vedeta de desant Stanislav din cadrul Forțelor Navale ale Ucrainei”, spunea ministerul rus la vremea respectivă.

Deși potrivit informațiilor oficiale Ucraina ar trebui să dețină 36 de drone TB2, partea rusă susține că a distrus până în prezent peste 60 de astfel de aparate de zbor fără pilot.

Potrivit MApN drona a fost doborâtă în timpul acțiunilor din 7-8 mai, ceea ce coincid exact cu bătălia de pe Insula Șerpilor. La fel coincide și locația unde UAV-ul a fost găsit, între Sulina și Sfântu Gheorghe.

Distanța dintre Sulina și Insula Șerpilor e de aproximativ 45 de kilometri.

CITEȘTE ȘI: O dronă ucraineană Bayraktar TB2 a distrus un elicopter rusesc Mi-8 care aterizase pe Insula Şerpilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel