Epava unei drone plutea în derivă în apele României. UAV-ul prăbușit aparținea forțelor armate ale Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Dronă de tip Spectator a forțelor armate Ucrainene. Sursă foto: Defense Express
Dronă de tip Spectator a forțelor armate Ucrainene. Sursă foto: Defense Express

Forțele Navale Române au fost sesizate cu privire la existența unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina și Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de țărm.

UPDATE - Epava dronei ucrainene din apele României - un Bayraktar TB2. Foarte probabil UAV-ul a fost doborât în timpul bătăliei pentru Insula Șerpilor

-----

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, epava dronei a fost recuperată de o navă a Forțelor Navale, fiind preluată ulterior de Forțele Aeriene Române pentru derularea procedurilor legale de identificare a epavei și cercetarea împrejurărilor în care aceasta a ajuns în apele teritoriale ale României.

Din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forțelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament și muniție la bord.

Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea Mării Negre, aparatul de zbor s-a prăbușit în spațiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acțiunilor desfășurate în perioada 7-8 mai. Epava a fost ulterior purtată de curenți către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai.

La acest moment, sunt desfășurate procedurile legale de notificare a autorităților ucrainene cu privire la această situație.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel