Energie pentru R. Moldova. România va furniza electricitate și în ianuarie | Acord Nuclearelectrica - Energocom

Compania Energocom din R. Moldova și cu Nuclearelectrica au semnat un nou contract de furnizare a energiei electrice, valabil pentru livrările din luna ianuarie.

Compania naţională Nuclearelectrica va furniza energie electrică Republicii Moldova, în luna ianuarie. Potrivit Radio Chişinău, un contract în acest sens a fost semnat cu operatorul energetic de peste Prut, Energocom.

Acordul prevede achiziția de energie electrică la prețul de 91 de euro pe MWh, tarif similar cu cel din contractele anterioare, arată Newsmaker

Potrivit contractului, din România vor veni 10 MWh noaptea și 30 MWh pe timp de zi. 

Foto: MGRES (Centrala de la Cuciurgan) / site oficial

Așadar, aproximativ 60% din necesarul de aprovizionare în ianuarie va fi asigurat de MGRES, situat în Transnistria (Centrala de la Cuciurgan), circa 30% din energie electrică va fi produsă de termocentrale și centrale „verzi”, iar aproximativ 10% va fi achiziționată din România. 

La 28 decembrie, Energocom a semnat un contract cu MGRES transnistrean la același preț ca în acordul din decembrie. 

Livrările de energie electrică ale producătorilor români au crescut semnificativ din noiembrie, când Chişinăul nu a mai putut importa energie din Ucraina, a cărei reţea a avut de suferit în urma bombardamentelor armatei ruse.

De altfel, Bucureştiul ajută Republica Moldova şi prin livrarea de gaze naturale: primele cantităţi au fost exportate în noiembrie, scrie și Rador.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel